Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Tarvasjoen seurakunnan matka protestanttien sydänmaille Hollantiin

TÄYNNÄ

Aika: 28.8. – 2.9.2018

Uskonsodat ja sitä edeltänyt uskonpuhdistus on Euroopan historian tärkeimpiä tapahtumia. Uskonpuhdistuksella on paljon merkitystä muullekin kuin kirkolle. Pankkilaitos, taide, elämäntapa ja jopa pukeutuminen muuttuivat protestanttisen ajattelutavan myötä. Yksi suurimpia suunnannäyttäjiä tässä muutoksessa oli Pohjoinen Alankomaan alue. Matkamme keskeisenä teemana on juuri protestantismi. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen. Matkalle ovat tervetulleita myös muut kuin Tarvasjoen seurakunnan jäsenet.

Lue lisää tästä.

 

 

Lempäälän Kalevalaiset ja yhteistyökumppanit: Tarton matka

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 14.-16.9.2018

Tervetuloa mukaan kulttuuri- ja yliopistokaupunki Tarttoon. Viron ensimmäinen sanomalehti, ensimmäiset laulujuhlat ja yleisesti ottaen  koko kansallinen herääminen sai alkunsa juuri Tartosta. Tarton kaupunkikierroksen lisäksi vierailemme mm. upeassa Viron kansallismuseossa sekä Seltsin talossa, jossa allekirjoitettiin Tarton rauhansopimus.

Lue lisää tästä.

 

Hurmaava Pohjois-Portugalin Porto

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 16.-20.9.2018

Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto, sijaitsee Douro-joen rannalla. Ihastuttava historiallinen keskusta Ribeira on Unescon maailmanperintölistalla ja sen tunnelmallisilla kaduilla on mukava kierrellä. Risteilyltä käsin näemme Porton kuuluista sillat ja Douro-joen laaksossa saamme ihastella kuvankaunista jokimaisemaa.

Lue lisää tästä.

 

 

Kuninkaallinen Lontoo

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 23.-27.9.2018

Kuninkaallinen ohjelmamme vie meidät kuningattaren Lontoon kotiin, Buckinghamin palatsiin sekä hänen viikonloppukotiinsa Windsorin linnaan. Näemme myös kruununjalokivet Towerin linnassa ja kruunajaiskirkon, Westminster Abbeyn. Poikkeamme viehättäviin, hieman tuntemattomampiin paikkoihin, kuten Kyoto-puistoon sekä taiteilija Leightonin erikoiseen kotiin. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

 

 

Itävaltaan Tonavan jokilaaksoon

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 1.-5.10.2018

Syksyn matkalla tutustumme hurmaavaan Tonavan jokilaaksoon. Ajamme Wachaun viinilaakson pikkukylien reunustamaa Tonavan vartta, käymme Melkin luostarissa ja majoitumme koko matkan ajan Salzkammergutin järvialueella viehättävässä perhehotellissa. Täältä teemme retkiä Kotkanpesälle, Hallstattiin sekä Mozartin kaupunkiin Salzburgiin. Alppimaisemat ovat vertaansa vailla. Tervetuloa Itävaltaan.

Lue lisää tästä.

 

 

Eeva-lehden Salainen Nizza

TÄYNNÄ

Aika: 20. – 25.10.2018

Nizza on monelle tuttu, vai onko sittenkään? Ihastuttava ilmastoltaan ja tyylikäs ulkoasultaan oleva kaupunki avaa Eeva-lehden lukijoille portteja ja ovia, jotka muutoin eivät aukene. Nizzan salaisuuksiin johdattaa FT Liisa Väisänen. Matkaemäntänä toimii Tuula Kanninen.

Lue lisää tästä.

 

Merikarvian senioreiden matka Lissaboniin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 22. – 27.10.2018

Portugali kiehtoo erilaisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Maan kohta yhdeksänsataa- vuotisen historian aikaisten rakennustaiteen monumenttien rikkaus on hämmästyttävän suuri ja levittäytyy koko maahan linnoituksina, linnoina, luostareina ja kirkkoina. Atlantin suulla, Tejo-joen varrella sijaitsevassa Lissabonissa on historiaa, perinteikkyyttä ja viehättävää ajan patinaa, mutta myös kiinnostavaa kosmopoliittia nykymenoa. Portugalin pääkaupunki on kodikas ja tuttavallinen, tunnelmaltaan kiireetön.

Lue lisää tästä.

 

 

Ylöjärven senioreiden matka upealle Amalfin rannikolle

TÄYNNÄ

Aika: 26.10. – 1.11.2018

Amalfin rannikko houkuttelee postikorttimaisen kauniilla maisemilla. Matkan aikana asutaan Sorrentossa, josta on helppo tehdä retkiä lähialueelle. Vierailemme Unescon maailmanperintökohde Pompejissa, Vesuviuksen rinteiden viinitilalla ja Napolissa.  Amalfin kaupunkiin ajamme kiemuraista rannikkotietä Positanoon ja sieltä veneellä Amalfin kaupunkiin. Viimeiseksi yöksi majoittuminen Roomaan.

Lue lisää tästä.

 

Eeva-lehden Kuninkaallinen ja aatelinen Espanja

TÄYNNÄ

Aika: 31.10.  – 6.11.2018

Kierros kuninkaalliseen ja aateliseen Espanjaan. Tutustumme kierroksen aikana Espanjan kolmeen suureen pääkaupunkiin. Vanhaan Sevillan kaupunkiin, josta johdettiin Länsi-Intian kauppaa. Sevilla, joka on nykyisin Espanjan suurimman autonomisen alueen pääkaupunki, oli jo islamilaisen Andalusian merkkikaupunki. Matkalla teemme retken myös vanhaan pääkaupunkiin Toledoon, joka oli kukoistavan goottivaltakunnan pääkaupunki aina siihen saakka, kunnes se siirrettiin Madridiin. Päätämme matkamme Madridiin, Espanjan pääkaupunkiin sekä koko Euroopan suureen taidekaupunkiin. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen ja matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Lue lisää tästä.

 

 

Espoon latu ry:n Aktiiviloma Algarvessa

TÄYNNÄ

Aika: 11.-16.11.2018

Etelä-Portugalin jylhän kauniissa maisemissa saamme kokea liikunnan iloa. Majoittuminen Portimaossa lähellä Praia da Rochaa ja sieltä käsin teemme patikointi- ja pyöräretkiä lähimaastoon. Paluumatkalla lentokentälle pysähdymme Setubalin ja Sesimbran maisemissa Arrabida-luonnonpuiston alueella. Matkalle ovat tervetulleita myös muut kuin Espoon ladun jäsenet.

Lue lisää tästä.

 

 

Münchenin joulutoreille

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 30.11. – 3.12.2018

Joulutorimatkamme suuntautuu eteläisen Saksan suurimpaan ja tunnetuimpaan kaupunkiin Müncheniin, joka on Euroopan vauraimpia miljoonakaupunkeja. Tämä Baijerin osavaltion pääkaupunki on tunnettu mm. olutfestivaaleistaan, hulppeista museoistaan ja taidegallerioistaan. Joulumarkkinoiden aikaan lähes koko kaupunki muuttuu kuukauden ajaksi yhdeksi suureksi joulumaaksi. Koko vanhakaupunki on yhtä joulutoria, mutta Marienplatz-aukio raatihuoneen edessä on pääpaikka.

Lue lisää tästä.

 

Adventtimatka Itävaltaan: Salzburg – Salzkammergut – Hallstatt – München

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5. – 8.12.2018

Joulukuun alussa suuntaamme Itävallan järvialueelle Salzkammergutiin ja tutustumme alueen joulutoreihin. Salzburgin barokkikaupunki hurmaa kauneudellaan. Paahdetut mantelit ja glühwein kuuluvat joulutorien tunnelmaan. Majoitumme mukavasti perhehotelli Huberissa, jossa nautimme myös illalliset. Täältä teemme retkiä lähiympäristöön ja tutustumme St. Gilgeniin sekä Bad Ischeliin. Paluumatkalla poikkeamme vielä Münchenin joulutorilla.

Lue lisää tästä.

 

Eeva-lehden Salainen Venetsia

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8. – 12.2.2019

Supersuosittu Eeva-lehden Salainen Venetsia matka järjestään taas ensi vuonna. Päivitettyyn ohjelmaan sisältyy mm. gondoliajelu ja vierailu naamioverstaalla. Dogen palatsin salat, Fenice teatterin kierros sekä lounas aatelispalatsissa Canal Granden varrella sisältyvät tähän ihastuttavaan matkaan.  Oppaana matkalla toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Ainutlaatuinen Venetsia

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8.-13.3.2019

Venetsian mahtavan menneisyyden muistot heijastuvat vielä tänäkin päivänä kaupunkiin. Canal Granden varrella sijaitsevat upeat yksityispalatsit, San Marcon mosaiikkikoristeinen kirkko sekä marmorinen herttuoiden palatsi. Lukuisat sillat, kapeat kujat ja pittoreskit aukiot antavat kaupungille aivan oman tunnelmansa.

Lue lisää tästä.

 

Galicia – kappale kauneinta Espanjaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 6. – 11.5.2019

Galicia on kiehtova, taikaa täynnä oleva osa Espanjaa. Tuntematon Galicia pitää sisällään mm. kukkulaista sisämaata, kauniita ja lähes koskemattomia hiekkarantoja, vaikuttavia kallioita sekä valtavan arkkitehtonisen perinnön romaanisine rakennuksineen ja monumentteineen.  Matkareittiin Ferrol – A Coruna – Santiago de Compostela – Rias Baixas sisältyy useita Unescon maailmanperintökohteita. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää tästä.

 

Sotahistorian matka Normandian maihinnousun rannikolle

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 13.- 18.5.2019

Tämä on sotahistoriasta kiinnostuneiden toivematka, jossa suuntaamme Normandian maihinnousun rannikolle ja saamme hyvän kuvan yhdestä maailmanhistorian ratkaisuhetkistä. Lento Pariisiin ja majoittuminen koko matkan ajan Caenissa, josta tehdään retkiä ympäristöön. Kohteina ovat mm. Mervillen patteri, Pegasus -silta, Sword-rannikko ja Arromanchesin tekosataman alue. Käymme myös Omaha-rannikon tukikohdassa, amerikkalaisten sotilashautausmaalla sekä Mont St. Michelin luostarisaarella. Asiantuntijana yleisesikuntaeversti ja sotahistorioitsija Sampo Ahto.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston opintomatka Marcheen

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 25.-31.5.2019

Marchen alue on Italia pienoiskoossa: rantaa, vuoristoa ja paljon kulttuuria. Alue on säilynyt kuin pienenä kolkkana erittäin aitoa Italiaa. Opintomatka Marcheen vie maakunnan historiaan ja keskiaikaan. Marchessa on huomattavan hyvin säilyneitä keskiaikaisia kaupunkikeskustoja ja erityisen suuri määrä hyvin säilynyttä romaanista arkkitehtuuria. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.