Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Ooppera- ja konserttimatka Budapestiin

TÄYNNÄ

Aika: 21. – 24.2.2018

Tervetuloa musiikkimatkalle Budapestiin, Tonavan charmikkaaseen kaunottareen, joka viettelee kulttuurilla, kahviloilla ja kauniilla maisemille. Matkalaisia hemmotellaan huipputenori Jonas Kaufmannin ja sopraano Diana Damraun konsertilla sekä Così fan tutte -oopperalla. Mahdollisuus myös osallistua Arcadi Volodosin pianokonserttiin.
Budapestin nähtävyyksiin tutustumme kaupunkikierroksella ja Gödöllössä tutustumme ihanaan Sissi-linnaan. Suomenkielisenä oppaana toimii unkarilainen huilutaiteilija, opas Èva Hibay.

Lisätietoa tästä.

 

Matka Roomaan ja Vatikaaniin

TÄYNNÄ

Aika: 10. – 14.3.2018

Kevään matkalla näemme taidetta pursuavia kirkkoja, vertaansa vailla olevia antiikin ajan muistomerkkejä ja kulinaristisia nautintoja. Näitä kaikkia voimme poimia kävelemällä Roomassa keskellä elävää historiankirjaa. Ei ihme, että kaupungille menettää sydämensä miljoonia matkailijoita vuodessa. Rooman lisäksi tutustumme myös Vatikaanin kaupunkivaltioon, joka pullistelee korvaamattomia taideaarteita. Tervetuloa mukaan ikuiseen kaupunkiin.

Lisätietoa tästä.

 

Eeva-lehden lukijamatka salaiseen Venetsiaan

TÄYNNÄ

Aika: 9. – 14.3.2018

 

Eeva-lehden lukijamatka salaiseen Venetsiaan, lisälähtö

4 paikkaa vapaana

Aika: 22.-27.3.2018

Venetsian ilmapiiri on kiehtova. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa, valitettavasti moni matkailija ehtii tutustumaan vain Dogen palatsiin ja Markuksen kirkkoon. Eeva-lehden matkasarjassa kaupunkien salaisuudet FT Liisa Väisänen avaa sinulle portit tuntemattomimpiin kulmiin, paikkoihin, joihin et itse osaisi mennä tai et ehkä koskaan pääsisikään. Anna Venetsian kiehtoa ja lumota, kuten se on tehnyt vuosisatojen ajan lukuisille matkailijoille, mutta tällä kertaa näyttämällä sinulle myös piilotetut kasvonsa. Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Lisätietoa tästä.

 

Senioriliiton jäsenmatka Italian järvialueille ja Etelä-Sveitsin hurmaaviin kaupunkeihin

TÄYNNÄ

Aika: 13.-17.4.2018

Pohjois-Italian ja Sveitsin huikeat maisemat on koettava itse. Henkeäsalpaavan kauniit vuoristomaisemat, kimaltelevat järvet ja idylliset pikkukylät ovat kuin postikortista. Romanttisen Orta-järven ja vuonomaisen Como-järven nähtävyyksien lisäksi tutustumme mm. Maggiore-järven loisteliaaseen palatsiin ja teatraaliseen puutarhaan Isola Bellalla sekä käymme Villa Taranton kasvitieteellisessä puutarhassa. Matkalla ehdimme käydä myös Sveitsin puolella. Risteilemme Maggiore- järveä pitkin Locarnoon, josta palaamme junalla mm. sadan laakson reittiä pitkin takaisin Italian puolelle. Piipahdamme myös ylellisessä Luganon kaupungissa, josta löytyy kauniiden aukioiden ja historiallisten rakennusten lisäksi mm. suklaapuoteja ja luksusvaateliikkeitä. Runsaan matkaohjelman täydentää käynti  Milanossa ja mm. La Scalan teatterimuseossa.

Lue lisää tästä.

 

Gruppo Rinteen matka kirjailijoiden ja kahviloiden Triesteen

TÄYNNÄ

Aika: 17.-24.4.2018

Trieste, kaupunki Adrianmeren rannalla on erikoinen sekoitus Itävaltaa ja Italiaa. Täysin omanlaisensa, mutta silti juuri se tietty kosketus italialaisuutta, joka saa tuntemaan olonsa kotoisaksi.  Käymme päiväretkillä tutustumassa mm. Aquileian kristillisiin mosaiikkeihin, viehättävään Itävallan ajan linnaan sekä pittoreskiin Udineen.

Lue lisää tästä.

 

La Dolce Vita – Garage Girlien matka Toscanaan

Aika: 22. – 28.4.2018

Miltä kuulostaisi ihana loma, jonka aikana löydät oman sisäisen ja ulkoisen kauneutesi ja opit tuomaan sen esiin? Tämä on matka sinuun itseesi. Matka, jolla rakastut itseesi vähän syvemmin ja löydät omat parhaat puolesi naisena. Matka, jonka aikana voit keskittyä täysin omaan hyvinvointiisi saaden ohjeita ja apuja eri näkökulmista.

Lue lisää tästä.

 

Pirkanmaan senioriyrittäjien matka palatsien Pietariin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 19.-23.4.2018

Kevään matkamme suuntaa hurmaavaan Pietariin. Matkaamme viisumivapaasti St.Peter Linen M/S Princess Anastasia – aluksella, nautimme laivalla hyvästä ruuasta ja tunnelmasta. Pietarissa majoitumme kahdeksi yöksi. Teemme kaupunkikierroksen ja vierailemme mm. Verikirkossa ja Jusupovin palatsissa. Tutustumme lisäksi Katariinan palatsiin.

Lue lisää tästä.

 

Pohjois-Italian ihanat puutarhat ja järvet

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 23.-27.4.2018

Keväinen matka tutustuttaa meidät Pohjois-Italian ihastuttaviin puutarhoihin, järvialueisiin ja upeisiin palatseihin. Jylhien vuorten suojassa järven rannalla sijaitsee pittoreskeja kyliä, jotka iltavalaistuksessa tuikkivat kuin rivi jalokiviä. Puutarhasuunnittelija Eija Keckman tutustuttaa muotopuutarhojen saloihin ja esittelee kauniisti sommiteltuja kukkaistutuksia. Kerää vinkit omaan puutarhaasi. Maggiore järven ja Como järven lisäksi teemme kokopäiväretken laivalla ja junalla Sveitsin puolelle. Tervetuloa puutarhamatkalle Italiaan!

Lue lisää tästä.

 

Stalingrad

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 3.-6.5.2018

Ainutlaatuinen sotahistoriamatka Stalingradiin eli nykyiseen Volgogradiin. Stalingradin historia painottuu toiseen maailmansotaan, jolloin Stalingradin taistelu oli sodan käännekohta ja yksi ihmiskunnan verisimmistä taisteluista. Tutustumme kaupunkiin, teemme risteilyn Volgalla ja käymme Kalasissa. Asiantuntijana sotahistoriaa harrastava majuri evp Timo Karppinen.
Vielä kaksi paikkaa vapaana.

Lue lisää tästä.

 

Kiertomatka vaikuttavaan ja mystiseen Walesiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 6. – 10.5.2018

Ihastuttava ja mystinen Wales, Brittein saarten läntisessä osassa, on tunnettu lauluistaan, lampaistaan ja vihreistä kukkuloistaan. Aloitamme matkamme etelästä, maan pääkaupungista Cardiffista ja ajamme ylös pohjoiseen Snowdonian vuoriston kautta Irlannin meren rannalle Llandudnon kaupunkiin. Kuvankauniiden maisemien lisäksi näemme mm. jylhiä linnoja, puutarhoja, pittoreskeja kyliä ja opimme lisää walesilaisista ja heidän kulttuuristaan. Anna Walesin valloittaa myös sinut.

Lue lisää tästä.

 

Eeva-lehti: Musiikki kohtaa kuvataiteen Valenciassa

TÄYNNÄ

Aika: 14.-18.5.2018

Valencia on turhan tuntemattomaksi jäänyt espanjalainen kulttuurikaupunki. Kaupungin historia on 2000 vuotinen, senhän perustivat kreikkalaiset. Kaupunki ei ole kuitenkaan jäänyt elämään suurta menneisyyttään. Siitä on todisteena Valencian nykyaikainen Calatravan suunnittelema, ihmisen silmän mallinen Reina Sofia kulttuurikeskus, jonka osana on Valencian oopperatalo. Viralliselta nimeltään kokonaisuus on Taiteen ja tieteen kaupunki. Oopperana matkalla kuullaan Giacomo Puccinin Tosca. Lisäksi saamme nauttia Madridin yliopiston sinfoniaorkesterin konsertista.
Oppaana matkalla FT, taiteentutkija Liisa Väisänen sekä musiikin asiantuntijana kirjailija Minna Lindgren.

Lue lisää tästä.

 

 

Sakkola ja Taipaleenjoki – ErP 6:n tie talvisodassa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5.-8.7.2018

Ensi kesän Sakkolan matkalla keskitymme ErP 6:n tiehen talvisodassa. Majoitumme Kiviniemessä tuttuun tapaan Losevskaja-hotellissa, josta teemme retkiä ympäristöön. Tutkimme Suvannon molemmat puolet, kuulemme talvisodan  tapahtumista ja käymme taistelupaikoilla sekä mm. Raudussa, Kasarmilassa, Petäjärvellä ja Taipaleenjoella sekä Keljassa. Iltaisin on mahdollista tehdä kotiseuturetkiä paikallisilla kulkuneuvoilla.  Paluumatka taittuu Tali-Ihantalan ja Antrean kautta Imatran rajanylityspaikalle. Asiantuntijana matkalla Hannu Turkkinen ja kuljettajana Markku Nuora. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

Resviaria Oy on ollut tukemassa He jäivät -dokumenttielokuvaa, joka kertoo naisen asemasta kotirintamalla ja Keljan taistelusta. Elokuva julkaistaan vuoden 2017 lopulla.  http://hejaivat.wixsite.com/hejaivat

 

Tarvasjoen seurakunnan matka protestanttien sydänmaille Hollantiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 28.8. – 2.9.2018

Uskonsodat ja sitä edeltänyt uskonpuhdistus on Euroopan historian tärkeimpiä tapahtumia. Uskonpuhdistuksella on paljon merkitystä muullekin kuin kirkolle. Pankkilaitos, taide, elämäntapa ja jopa pukeutuminen muuttuivat protestanttisen ajattelutavan myötä. yksi suurimpia suunnannäyttäjiä tässä muutoksessa oli Pohjoinen Alankomaan alue. Matkamme keskeisenä teemana on juuri protestantismi. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen. Matkalle ovat tervetulleita myös muut kuin Tarvasjoen seurakunnan jäsenet.

Lue lisää tästä.

 

Eeva-lehden matka Elena Ferranten Napoliin

Tulossa myyntiin

Aika: 4.-9.9.2018

Huikean suosion saavuttanut Elena Ferranten Napoli-sarja konkretisoituu FT Liisa Väisäsen opastamana kirjasarjan maisemissa.

Lähetä sähköpostiosoitteesi osoitteeseen info@resviaria.com, niin lähetämme matkaohjelman matkan avauduttua myyntiin.

 

Rauhanturvaaja-lehden lukijamatka Balkanille – Albania, Makedonia ja Kosovo

Aika: 12.-18.9.2018

Tervetuloa mielenkiintoiselle Balkanin kierrokselle Euroopan tuntemattomiin helmiin Albaniaan, Makedoniaan ja Kosovoon. Alue tarjoaa kiehtovan sekoituksen länsimaisia ja itämaisia tyylejä, värikästä historiaa ja upeita järvi- ja vuoristomaisemia.

Lue lisää tästä.

 

Hurmaava Pohjois-Portugalin Porto

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 16.-20.9.2018

Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto, sijaitsee Douro-joen rannalla. Ihastuttava historiallinen keskusta Ribeira on Unescon maailmanperintölistalla ja sen tunnelmallisilla kaduilla on mukava kierrellä. Risteilyltä käsin näemme Porton kuuluista sillat ja Douro-joen laaksossa saamme ihastella kuvankaunista jokimaisemaa.
Tervetuloa mukaan!

Lue lisää tästä.

 

Kuninkaallinen Lontoo

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 23.-27.9.2018

Kuninkaallinen ohjelmamme vie meidät kuningattaren Lontoon kotiin, Buckinghamin palatsiin sekä hänen viikonloppukotiinsa Windsorin linnaan. Näemme myös kruununjalokivet Towerin linnassa ja kruunajaiskirkon, Westminster Abbeyn. Poikkeamme viehättäviin, hieman tuntemattomampiin paikkoihin, kuten Kyoto-puistoon sekä taiteilija Leightonin erikoiseen kotiin. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

 

Idyllinen Slovenia ja Zagreb

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 26.9.-1.10.2018

Pikkuruinen Slovenia ihastuttaa monipuolisuudellaan. Matkan aikana näemme maan monimuotoisuuden;  kuvauksellisia laaksoja ja viinirinteitä, tippukiviluolia, pääkaupunki Ljubljanan sekä Mariborin ja Ptuj’n keskiaikaiset kaupungit. Tutustumme myös naapurimaa Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin ja sen mielenkiintoisiin nähtävyyksiin ylä- ja alakaupungissa.

Lue lisää tästä.

 

Münchenin joulutoreille

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 30.11. – 3.12.2018

Joulutorimatkamme suuntautuu eteläisen Saksan suurimpaan ja tunnetuimpaan kaupunkiin Müncheniin, joka on Euroopan vauraimpia miljoonakaupunkeja. Tämä Baijerin osavaltion pääkaupunki on tunnettu mm. olutfestivaaleistaan, hulppeista museoistaan ja taidegallerioistaan. Joulumarkkinoiden aikaan lähes koko kaupunki muuttuu kuukauden ajaksi yhdeksi suureksi joulumaaksi. Koko vanhakaupunki on yhtä joulutoria, mutta Marienplatz-aukio raatihuoneen edessä on pääpaikka.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston pyhiinvaellusmatka Rietistä Roomaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 29.9. – 6.10.2018

Pyhiinvaellusreitti Rietistä, Italian maantieteellisestä navasta kohden Roomaa on vanha keskiaikainen reitti. Sen kuuluisin kävelijä lienee ollut Franciscus Assisilainen. Pyhiinvaeltajien kohteena Roomassa luonnollisesti olivat Pietarin ja Paavalin haudat. Matkaa Rietistä Roomaan jalkaisin on hieman yli 100 kilometriä. Se tarkoittaa noin 20 kilometrin päivämatkoja. Rieti on Lazion eli vanhan Latiumin maakunnan luontoa parhaimmillaan. Kävelymatkat kulkevat pitkälti metsissä ja metsäteillä sekä peltojen varsilla.  Oppaana toimii pyhiinvaellusten todellinen asiantuntija FT Liisa Väisänen, joka on tutkinut Vatikaanin asettamassa työryhmässä pyhiinvaellusreittien historiaa ja merkitystä nyky-yhteiskunnalle.

Lue lisää tästä.

Kalliolan kansalaisopistossa järjestetään 4.3.18 luento teemalla Pyhiinvaellusten historiaa, luennoitsijana FT Liisa Väisänen. Kalliolan opiston sivuille pääset tästä.

 

Itävaltaan Tonavan jokilaaksoon

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 1.-5.10.2018

Syksyn matkalla tutustumme hurmaavaan Tonavan jokilaaksoon. Ajamme Wachaun viinilaakson pikkukylien reunustamaa Tonavan vartta, käymme Melkin luostarissa ja majoitumme koko matkan ajan Salzkammergutin järvialueella viehättävässä perhehotellissa. Täältä teemme retkiä Kotkanpesälle, Hallstattiin sekä Mozartin kaupunkiin Salzburgiin. Alppimaisemat ovat vertaansa vailla. Tervetuloa Itävaltaan.

Lue lisää tästä.

 

Eeva-lehden Salainen Nizza

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 20. – 25.10.2018

Nizza on monelle tuttu, vai onko sittenkään? Ihastuttava ilmastoltaan ja tyylikäs ulkoasultaan oleva kaupunki avaa Eeva-lehden lukijoille portteja ja ovia, jotka muutoin eivät aukene. Nizzan salaisuuksiin johdattaa FT Liisa Väisänen. Matkaemäntänä toimii Tuula Kanninen.

Lue lisää tästä.

 

 

Eeva-lehden Kuninkaallinen ja aatelinen Espanja

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 31.10.  – 6.11.2018

Kierros kuninkaalliseen ja aateliseen Espanjaan. Tutustumme kierroksen aikana Espanjan kolmeen suureen pääkaupunkiin. Vanhaan Sevillan kaupunkiin, josta johdettiin Länsi-Intian kauppaa. Sevilla, joka on nykyisin Espanjan suurimman autonomisen alueen pääkaupunki, oli jo islamilaisen Andalusian merkkikaupunki. Matkalla teemme retken myös vanhaan pääkaupunkiin Toledoon, joka oli kukoistavan goottivaltakunnan pääkaupunki aina siihen saakka, kunnes se siirrettiin Madridiin. Päätämme matkamme Madridiin, Espanjan pääkaupunkiin sekä koko Euroopan suureen taidekaupunkiin. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen ja matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Lue lisää tästä.

 

Adventtimatka Itävaltaan: Salzburg – Salzkammergut – Hallstatt – München

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5. – 8.12.2018

Joulukuun alussa suuntaamme Itävallan järvialueelle Salzkammergutiin ja tutustumme alueen joulutoreihin. Salzburgin barokkikaupunki hurmaa kauneudellaan. Paahdetut mantelit ja glühwein kuuluvat joulutorien tunnelmaan. Majoitumme mukavasti perhehotelli Huberissa, jossa nautimme myös illalliset. Täältä teemme retkiä lähiympäristöön ja tutustumme St. Gilgeniin sekä Bad Ischeliin. Paluumatkalla poikkeamme vielä Münchenin joulutorilla.

Lue lisää tästä.