Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Andalusian aarteet – Malaga ja Cordoba

TÄYNNÄ

Aika: 22.-26.11.2017

Tervetuloa Malagaan, joka tuoksuu ja maistuu Muscat-viinille, tapaksille ja auringolle. Malaga on Espanjan kuudenneksi suurin kaupunki ja Andalusian toiseksi tärkein talous- ja teollisuuskeskus. Malaga erottuu lomakylien joukosta rikkaan kulttuuritarjontansa ansiosta. Kaupungissa onkin kymmeniä museoita sekä upeita historiallisia nähtävyyksiä. Malagan renessanssityylinen tuomiokirkko on yksi Euroopan komeimmista ja sen härkätaisteluareena yksi kauneimpia areenoita. Myös espanjalaiset perinteet, kuten flamenco ja härkätaistelut elävät kaupungissa edelleen. Malaga tunnetaan myös taiteilija Pablo Picasson kotikaupunkina. Hänen lapsuudenkotinsa Plaza de Mercedillä onkin kunnostettu pieneksi museoksi.

Lisää tietoa tästä.

 

 

Päivä Tukholmassa – pikkujouluristeily M/S Gabriellalla

TÄYNNÄ

Aika: 28. – 30.11.2017

Viking Linen M/S Gabriellalla risteily Tukholmaan taittuu viihteellisissä merkeissä ja tuo toivotun tauon arkeen. Tukholma on tunnelmallinen ja kaunis joulukaupunki. Ihanien kahviloiden ja viihtyisien ravintoloiden kynttilänvalossa viihtyy helposti useammankin tunnin. Katuja koristavat upeat jouluvalot ja lähes jokaisen kodin ikkunaa valaisee joulutähti tai kynttelikkö. Tervetuloa mukaan M/S Gabriellan pikkujouluristeilylle ja Tukholman joulutunnelmaan!

Lisätietoa tästä.

 

Valkeakosken kansallisten senioreiden matka Münchenin joulutoreille

TÄYNNÄ

Aika: 1.-4.12.2017

Joulutorimatkamme suuntaa eteläisen Saksan suurimpaan ja tunnetuimpaan kaupunkiin Müncheniin, joka on Euroopan vauraimpia miljoonakaupunkeja. Tämä Baijerin osavaltion pääkaupunki on tunnettu mm. olutfestivaaleistaan , hulppeista museoistaan ja taidegallerioistaan. Joulumarkkinoiden aikaan lähes koko kaupunki muuttuu kuukauden päiviksi yhdeksi suureksi joulumaaksi. Münchenin markkinat ovat yhdet Euroopan kuuluisimmat, suurimmat ja vilkkaimmat. Koko vanhakaupunki on yhtä joulumarkkinaa, mutta Marienplatz-aukio raatihuoneen edessä on pääpaikka.

Lue lisää tästä.

 

 

Seniorilääkäreiden kylpylämatka Aqva Spa-kylpylään Viroon

Aika: 14.-17.1.2018

Lähde katkaisemaan talven selkä Viron kylpylään. Seniorilääkäreiden talven kylpylämatka suuntaa Rakvereen, jonka keskustassa sijaitsee uusi ja moderni kylpylähotelli Aqua Hotel & Spa. Viehättävässä kylpylässä voi nauttia vesipuiston pitkästä altaasta, vesihierontapisteistä, ulko- ja porealtaista. Saunakeskuksessa on seitsemän erinomaista vaihtoehtoa. Tervetuloa virkistäytymään Viroon.

Lue lisää tästä.

 

Ooppera- ja konserttimatka Budapestiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 21. – 24.2.2018

Tervetuloa musiikkimatkalle Budapestiin, Tonavan charmikkaaseen kaunottareen, joka viettelee kulttuurilla, kahviloilla ja kauniilla maisemille. Matkalaisia hemmotellaan huipputenori Jonas Kaufmannin ja sopraano Diana Damraun konsertilla sekä Così fan tutte -oopperalla. Mahdollisuus myös osallistua Arcadi Volodosin pianokonserttiin.
Budapestin nähtävyyksiin tutustumme kaupunkikierroksella ja Gödöllössä tutustumme ihanaan Sissi-linnaan. Suomenkielisenä oppaana toimii unkarilainen huilutaiteilija, opas Èva Hibay.

Lisätietoa tästä.

 

Matka Roomaan ja Vatikaaniin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 10. – 14.3.2018

Kevään matkalla näemme taidetta pursuavia kirkkoja, vertaansa vailla olevia antiikin ajan muistomerkkejä ja kulinaristisia nautintoja. Näitä kaikkia voimme poimia kävelemällä Roomassa keskellä elävää historiankirjaa. Ei ihme, että kaupungille menettää sydämensä miljoonia matkailijoita vuodessa. Rooman lisäksi tutustumme myös Vatikaanin kaupunkivaltioon, joka pullistelee korvaamattomia taideaarteita. Tervetuloa mukaan ikuiseen kaupunkiin.

Lisätietoa tästä.

 

Eeva-lehden lukijamatka salaiseen Venetsiaan

TÄYNNÄ

Aika: 9. – 14.3.2018

Venetsian ilmapiiri on kiehtova. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Valitettavasti moni matkailija ehtii tutustumaan vain Dogen palatsiin ja Markuksen kirkkoon. Eeva-lehden matkasarjassa kaupunkien salaisuudet FT Liisa Väisänen avaa sinulle portit tuntemattomimpiin kulmiin, paikkoihin, joihin et itse osaisi mennä tai et ehkä koskaan pääsisikään. Anna Venetsian kiehtoa ja lumota, kuten se on tehnyt vuosisatojen ajan lukuisille matkailijoille, mutta tällä kertaa näyttämällä sinulle myös piilotetut kasvonsa.
Matkaemäntänä toimii Tuula Kanninen.

Lisätietoa tästä.

 

 

Iloinen Amsterdam – tulppaaneja ja tunnelmaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8. – 11.4.2018

Tulppaanien ja tuulimyllyjen Hollanti kutsuu perinteiselle kevätmatkalle Amsterdamiin. Keukenhofin kukkapuutarhan miljoonat kevätkukat puhkeavat kukkaan ja edessä avautuu tulppaanien, narsissien ja krookuksien kukkameri. Kaupunkiin tutustumme kaupunkikierroksella ja kanavaristeilyltä käsin saamme ihailla kapeita ja koristeellisia taloja kanavan varrella. Asiantuntijana matkalla puutarhasuunnittelija Eija Keckman. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

 

Senioriliiton jäsenmatka Italian järvialueille ja Etelä-Sveitsin hurmaaviin kaupunkeihin

TÄYNNÄ

Aika: 13.-17.4.2018

Pohjois-Italian ja Sveitsin huikeat maisemat on koettava itse. Henkeäsalpaavan kauniit vuoristomaisemat, kimaltelevat järvet ja idylliset pikkukylät ovat kuin postikortista. Romanttisen Orta-järven ja vuonomaisen Como-järven nähtävyyksien lisäksi tutustumme mm. Maggiore-järven loisteliaaseen palatsiin ja teatraaliseen puutarhaan Isola Bellalla sekä käymme Villa Taranton kasvitieteellisessä puutarhassa. Matkalla ehdimme käydä myös Sveitsin puolella. Risteilemme Maggiore- järveä pitkin Locarnoon, josta palaamme junalla mm. sadan laakson reittiä pitkin takaisin Italian puolelle. Piipahdamme myös ylellisessä Luganon kaupungissa, josta löytyy kauniiden aukioiden ja historiallisten rakennusten lisäksi mm. suklaapuoteja ja luksusvaateliikkeitä. Runsaan matkaohjelman täydentää käynti  Milanossa ja mm. La Scalan teatterimuseossa.

Lue lisää tästä.

 

 

Baskimaa – Bilbao ja San Sebastian

avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 16.-20.4.2018

Vuoden 2018 parhaaksi kaupunkilomakohteeksi valittu Bilbao ja usein Espanjan kauneimmaksi kaupungiksi mainittu San Sebastian tulevat tutuiksi tällä keväisellä matkalla. Biskajanlahden loisteliaat rantamaisemat ja 450 km pitkä Pyreneiden vuorijono, maaseutumaisemat sekä Bilbaon ja San Sebastianin mielenkiintoiset kaupungit antavat puitteet mielenkiintoiselle kiertomatkalle. Tutustumme Guggenheimin museon teoksiin opastetutulla kierroksella ja illastamme Michelin-tähden ravintolassa.

Lue lisää tästä.

 

Gruppo Rinteen matka kirjailijoiden ja kahviloiden Triesteen

TÄYNNÄ

Aika: 17.-24.4.2018

Trieste, kaupunki Adrianmeren rannalla on erikoinen sekoitus Itävaltaa ja Italiaa. Täysin omanlaisensa, mutta silti juuri se tietty kosketus italialaisuutta, joka saa tuntemaan olonsa kotoisaksi.  Käymme päiväretkillä tutustumassa mm. Aquileian kristillisiin mosaiikkeihin, viehättävään Itävallan ajan linnaan sekä pittoreskiin Udineen.

Lue lisää tästä.

 

Pohjois-Italian ihanat puutarhat ja järvet

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 23.-27.4.2017

Keväinen matka tutustuttaa meidät Pohjois-Italian ihastuttaviin puutarhoihin, järvialueisiin ja upeisiin palatseihin. Jylhien vuorten suojassa järven rannalla sijaitsee pittoreskeja kyliä, jotka iltavalaistuksessa tuikkivat kuin rivi jalokiviä. Puutarhasuunnittelija Eija Keckman tutustuttaa muotopuutarhojen saloihin ja esittelee kauniisti sommiteltuja kukkaistutuksia. Kerää vinkit omaan puutarhaasi. Maggiore järven ja Como järven lisäksi teemme kokopäiväretken laivalla ja junalla Sveitsin puolelle. Tervetuloa puutarhamatkalle Italiaan!

Lue lisää tästä.

 

Tarunhohtoinen Irlanti

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 3.-8.5.2018

Irlantilaiseen maisemaan kuuluvat olennaisesti viehättävät maaseutukaupungit, kivikautiset haudat, luostarit ja vanhat linnat. Matkaamme laaksoissa, vihreillä nummilla ja kiemurtelevilla vuoristoteillä. Irlantilaiseen tunnelmaan pääsee parhaiten pubeissa, joissa soitetaan ja lauletaan kansanmusiikkia sekä nautitaan maan maineikkaita tuotteita. Iloinen ilmapiiri on aidointa Irlantia. Tervetuloa mukaan Riverdancen, Guinnesin ja U2:n kotimaahan!

Lisätietoa tästä.

 

Kiertomatka vaikuttavaan ja mystiseen Walesiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 6. – 10.5.2018

Ihastuttava ja mystinen Wales, Brittein saarten läntisessä osassa, on tunnettu lauluistaan, lampaistaan ja vihreistä kukkuloistaan. Aloitamme matkamme etelästä, maan pääkaupungista Cardiffista ja ajamme ylös pohjoiseen Snowdonian vuoriston kautta Irlannin meren rannalle Llandudnon kaupunkiin. Kuvankauniiden maisemien lisäksi näemme mm. jylhiä linnoja, puutarhoja, pittoreskeja kyliä ja opimme lisää walesilaisista ja heidän kulttuuristaan. Anna Walesin valloittaa myös sinut.

Nyt uusi, edullisempi hinta!  Lue lisää tästä.

 

Eeva-lehti: Musiikki kohtaa kuvataiteen Valenciassa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 14.-18.5.2018

Valencia on turhan tuntemattomaksi jäänyt espanjalainen kulttuurikaupunki. Kaupungin historia on 2000 vuotinen, senhän perustivat kreikkalaiset. Kaupunki ei ole kuitenkaan jäänyt elämään suurta menneisyyttään. Siitä on todisteena Valencian nykyaikainen Calatravan suunnittelema, ihmisen silmän mallinen Reina Sofia kulttuurikeskus, jonka osana on Valencian oopperatalo. Viralliselta nimeltään kokonaisuus on Taiteen ja tieteen kaupunki. Oopperana matkalla kuullaan Giacomo Puccinin Tosca. Lisäksi saamme nauttia Madridin yliopiston sinfoniaorkesterin konsertista.
Oppaana matkalla FT, taiteentutkija Liisa Väisänen sekä musiikin asiantuntijana kirjailija Minna Lindgren.

Lue lisää tästä.

 

Satujen saarelle Islantiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 11.-15.6.2018

Matkan aikana tutustumme Reykjavikiin, maailman pohjoisimpaan pääkaupunkiin. Saaren vulkaaninen luonto lukuisine luonnonihmeineen ihastuttaa ja jäätiköt, kraaterit, laavakentät sekä vesiputoukset hurmaavat ikuisella kauneudellaan. Yksi suosituimmista tutustumiskohteista on laavakenttien ympäröimä Sininen laguuni-kuumavesijärvi. Tervetuloa unohtumattomien elämysten pariin satujen saarelle. Matkavaraukset 11.12.2017 mennessä.

Lue lisää tästä.

 

Sakkola ja Taipaleenjoki – ErP 6:n tie talvisodassa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5.-8.7.2018

Ensi kesän Sakkolan matkalla keskitymme ErP 6:n tiehen talvisodassa. Majoitumme Kiviniemessä tuttuun tapaan Losevskaja-hotellissa, josta teemme retkiä ympäristöön. Tutkimme Suvannon molemmat puolet, kuulemme talvisodan  tapahtumista ja käymme taistelupaikoilla sekä mm. Raudussa, Kasarmilassa, Petäjärvellä ja Taipaleenjoella sekä Keljassa. Iltaisin on mahdollista tehdä kotiseuturetkiä paikallisilla kulkuneuvoilla.  Paluumatka taittuu Tali-Ihantalan ja Antrean kautta Imatran rajanylityspaikalle. Asiantuntijana matkalla Hannu Turkkinen ja kuljettajana Markku Nuora. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

Resviaria Oy on ollut tukemassa He jäivät -dokumenttielokuvaa, joka kertoo naisen asemasta kotirintamalla ja Keljan taistelusta. Elokuva julkaistaan vuoden 2017 lopulla.  http://hejaivat.wixsite.com/hejaivat

 

Hurmaava Pohjois-Portugalin Porto

avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 16.-20.9.2018

Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto, sijaitsee Douro-joen rannalla. Ihastuttava historiallinen keskusta Ribeira on Unescon maailmanperintölistalla ja sen tunnelmallisilla kaduilla on mukava kierrellä. Risteilyltä käsin näemme Porton kuuluista sillat ja Douro-joen laaksossa saamme ihastella kuvankaunista jokimaisemaa.
Tervetuloa mukaan!

Lue lisää tästä.

 

Kuninkaallinen Lontoo

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 23.-27.9.2018

Kuninkaallinen ohjelmamme vie meidät kuningattaren Lontoon kotiin, Buckinghamin palatsiin sekä hänen viikonloppukotiinsa Windsorin linnaan. Näemme myös kruununjalokivet Towerin linnassa ja kruunajaiskirkon, Westminster Abbeyn. Poikkeamme viehättäviin, hieman tuntemattomampiin paikkoihin, kuten Kyoto-puistoon sekä taiteilija Leightonin erikoiseen kotiin. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston pyhiinvaellusmatka Rietistä Roomaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 29.9. – 6.10.2018

Pyhiinvaellusreitti Rietistä, Italian maantieteellisestä navasta kohden Roomaa on vanha keskiaikainen reitti. Sen kuuluisin kävelijä lienee ollut Franciscus Assisilainen. Pyhiinvaeltajien kohteena Roomassa luonnollisesti olivat Pietarin ja Paavalin haudat. Matkaa Rietistä Roomaan jalkaisin on hieman yli 100 kilometriä. Se tarkoittaa noin 20 kilometrin päivämatkoja. Rieti on Lazion eli vanhan Latiumin maakunnan luontoa parhaimmillaan. Kävelymatkat kulkevat pitkälti metsissä ja metsäteillä sekä peltojen varsilla.  Oppaana toimii pyhiinvaellusten todellinen asiantuntija FT Liisa Väisänen, joka on tutkinut Vatikaanin asettamassa työryhmässä pyhiinvaellusreittien historiaa ja merkitystä nyky-yhteiskunnalle.

Matka avautuu myyntiin loppuvuodesta 2017. Pyydä alustava matkaohjelma info@resviaria.com tai p. 0440- 477 070.