Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Sakkola ja Taipaleenjoki – ErP 6:n tie talvisodassa

TÄYNNÄ

Aika: 5.-8.7.2018

Ensi kesän Sakkolan matkalla keskitymme ErP 6:n tiehen talvisodassa. Majoitumme Kiviniemessä tuttuun tapaan Losevskaja-hotellissa, josta teemme retkiä ympäristöön. Tutkimme Suvannon molemmat puolet, kuulemme talvisodan  tapahtumista ja käymme taistelupaikoilla sekä mm. Raudussa, Kasarmilassa, Petäjärvellä ja Taipaleenjoella sekä Keljassa. Iltaisin on mahdollista tehdä kotiseuturetkiä paikallisilla kulkuneuvoilla.  Paluumatka taittuu Tali-Ihantalan ja Antrean kautta Imatran rajanylityspaikalle. Asiantuntijana matkalla Hannu Turkkinen ja kuljettajana Markku Nuora. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

Resviaria Oy on ollut tukemassa He jäivät -dokumenttielokuvaa, joka kertoo naisen asemasta kotirintamalla ja Keljan taistelusta. Elokuva julkaistaan vuoden 2017 lopulla.  http://hejaivat.wixsite.com/hejaivat

 

Tarvasjoen seurakunnan matka protestanttien sydänmaille Hollantiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 28.8. – 2.9.2018

Uskonsodat ja sitä edeltänyt uskonpuhdistus on Euroopan historian tärkeimpiä tapahtumia. Uskonpuhdistuksella on paljon merkitystä muullekin kuin kirkolle. Pankkilaitos, taide, elämäntapa ja jopa pukeutuminen muuttuivat protestanttisen ajattelutavan myötä. Yksi suurimpia suunnannäyttäjiä tässä muutoksessa oli Pohjoinen Alankomaan alue. Matkamme keskeisenä teemana on juuri protestantismi. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen. Matkalle ovat tervetulleita myös muut kuin Tarvasjoen seurakunnan jäsenet.

Lue lisää tästä.

 

Lempäälän Kalevalaiset ja yhteistyökumppanit: Tarton matka

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 14.-16.9.2018

Tervetuloa mukaan kulttuuri- ja yliopistokaupunki Tarttoon. Viron ensimmäinen sanomalehti, ensimmäiset laulujuhlat ja yleisesti ottaen  koko kansallinen herääminen sai alkunsa juuri Tartosta. Tarton kaupunkikierroksen lisäksi vierailemme mm. upeassa Viron kansallismuseossa sekä Seltsin talossa, jossa allekirjoitettiin Tarton rauhansopimus.

Lue lisää tästä.

 

Hurmaava Pohjois-Portugalin Porto

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 16.-20.9.2018

Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto, sijaitsee Douro-joen rannalla. Ihastuttava historiallinen keskusta Ribeira on Unescon maailmanperintölistalla ja sen tunnelmallisilla kaduilla on mukava kierrellä. Risteilyltä käsin näemme Porton kuuluista sillat ja Douro-joen laaksossa saamme ihastella kuvankaunista jokimaisemaa.
Tervetuloa mukaan!  Muutama paikka vielä vapaana.

Lue lisää tästä.

 

Kuninkaallinen Lontoo

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 23.-27.9.2018

Kuninkaallinen ohjelmamme vie meidät kuningattaren Lontoon kotiin, Buckinghamin palatsiin sekä hänen viikonloppukotiinsa Windsorin linnaan. Näemme myös kruununjalokivet Towerin linnassa ja kruunajaiskirkon, Westminster Abbeyn. Poikkeamme viehättäviin, hieman tuntemattomampiin paikkoihin, kuten Kyoto-puistoon sekä taiteilija Leightonin erikoiseen kotiin. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

 

Itävaltaan Tonavan jokilaaksoon

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 1.-5.10.2018

Syksyn matkalla tutustumme hurmaavaan Tonavan jokilaaksoon. Ajamme Wachaun viinilaakson pikkukylien reunustamaa Tonavan vartta, käymme Melkin luostarissa ja majoitumme koko matkan ajan Salzkammergutin järvialueella viehättävässä perhehotellissa. Täältä teemme retkiä Kotkanpesälle, Hallstattiin sekä Mozartin kaupunkiin Salzburgiin. Alppimaisemat ovat vertaansa vailla. Tervetuloa Itävaltaan.

Lue lisää tästä.

 

Eeva-lehden Salainen Nizza

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 20. – 25.10.2018

Nizza on monelle tuttu, vai onko sittenkään? Ihastuttava ilmastoltaan ja tyylikäs ulkoasultaan oleva kaupunki avaa Eeva-lehden lukijoille portteja ja ovia, jotka muutoin eivät aukene. Nizzan salaisuuksiin johdattaa FT Liisa Väisänen. Matkaemäntänä toimii Tuula Kanninen.

Lue lisää tästä.

 

 

Merikarvian senioreiden matka Lissaboniin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 22. – 27.10.2018

Portugali kiehtoo erilaisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Maan kohta yhdeksänsataa- vuotisen historian aikaisten rakennustaiteen monumenttien rikkaus on hämmästyttävän suuri ja levittäytyy koko maahan linnoituksina, linnoina, luostareina ja kirkkoina. Atlantin suulla, Tejo-joen varrella sijaitsevassa Lissabonissa on historiaa, perinteikkyyttä ja viehättävää ajan patinaa, mutta myös kiinnostavaa kosmopoliittia nykymenoa. Portugalin pääkaupunki on kodikas ja tuttavallinen, tunnelmaltaan kiireetön.

Lue lisää tästä.

 

Eeva-lehden Kuninkaallinen ja aatelinen Espanja

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 31.10.  – 6.11.2018

Kierros kuninkaalliseen ja aateliseen Espanjaan. Tutustumme kierroksen aikana Espanjan kolmeen suureen pääkaupunkiin. Vanhaan Sevillan kaupunkiin, josta johdettiin Länsi-Intian kauppaa. Sevilla, joka on nykyisin Espanjan suurimman autonomisen alueen pääkaupunki, oli jo islamilaisen Andalusian merkkikaupunki. Matkalla teemme retken myös vanhaan pääkaupunkiin Toledoon, joka oli kukoistavan goottivaltakunnan pääkaupunki aina siihen saakka, kunnes se siirrettiin Madridiin. Päätämme matkamme Madridiin, Espanjan pääkaupunkiin sekä koko Euroopan suureen taidekaupunkiin. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen ja matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Lue lisää tästä.

 

Espoon latu ry:n Aktiiviloma Algarvessa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 11.-16.11.2018

Etelä-Portugalin jylhän kauniissa maisemissa saamme kokea liikunnan iloa. Majoittuminen Portimaossa lähellä Praia da Rochaa ja sieltä käsin teemme patikointi- ja pyöräretkiä lähimaastoon. Paluumatkalla lentokentälle pysähdymme Setubalin ja Sesimbran maisemissa Arrabida-luonnonpuiston alueella. Matkalle ovat tervetulleita myös muut kuin Espoon ladun jäsenet.

Lue lisää tästä.

 

Münchenin joulutoreille

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 30.11. – 3.12.2018

Joulutorimatkamme suuntautuu eteläisen Saksan suurimpaan ja tunnetuimpaan kaupunkiin Müncheniin, joka on Euroopan vauraimpia miljoonakaupunkeja. Tämä Baijerin osavaltion pääkaupunki on tunnettu mm. olutfestivaaleistaan, hulppeista museoistaan ja taidegallerioistaan. Joulumarkkinoiden aikaan lähes koko kaupunki muuttuu kuukauden ajaksi yhdeksi suureksi joulumaaksi. Koko vanhakaupunki on yhtä joulutoria, mutta Marienplatz-aukio raatihuoneen edessä on pääpaikka.

Lue lisää tästä.

 

Adventtimatka Itävaltaan: Salzburg – Salzkammergut – Hallstatt – München

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5. – 8.12.2018

Joulukuun alussa suuntaamme Itävallan järvialueelle Salzkammergutiin ja tutustumme alueen joulutoreihin. Salzburgin barokkikaupunki hurmaa kauneudellaan. Paahdetut mantelit ja glühwein kuuluvat joulutorien tunnelmaan. Majoitumme mukavasti perhehotelli Huberissa, jossa nautimme myös illalliset. Täältä teemme retkiä lähiympäristöön ja tutustumme St. Gilgeniin sekä Bad Ischeliin. Paluumatkalla poikkeamme vielä Münchenin joulutorilla.

Lue lisää tästä.