Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Eeva-lehden Salainen Nizza

TÄYNNÄ

Aika: 20. – 25.10.2018

Nizza on monelle tuttu, vai onko sittenkään? Ihastuttava ilmastoltaan ja tyylikäs ulkoasultaan oleva kaupunki avaa Eeva-lehden lukijoille portteja ja ovia, jotka muutoin eivät aukene. Nizzan salaisuuksiin johdattaa FT Liisa Väisänen. Matkaemäntänä toimii Tuula Kanninen.

Lue lisää tästä.

 

Merikarvian senioreiden matka Lissaboniin

TÄYNNÄ

Aika: 22. – 27.10.2018

Portugali kiehtoo erilaisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Maan kohta yhdeksänsataa- vuotisen historian aikaisten rakennustaiteen monumenttien rikkaus on hämmästyttävän suuri ja levittäytyy koko maahan linnoituksina, linnoina, luostareina ja kirkkoina. Atlantin suulla, Tejo-joen varrella sijaitsevassa Lissabonissa on historiaa, perinteikkyyttä ja viehättävää ajan patinaa, mutta myös kiinnostavaa kosmopoliittia nykymenoa. Portugalin pääkaupunki on kodikas ja tuttavallinen, tunnelmaltaan kiireetön.

Lue lisää tästä.

 

 

Ylöjärven senioreiden matka upealle Amalfin rannikolle

TÄYNNÄ

Aika: 26.10. – 1.11.2018

Amalfin rannikko houkuttelee postikorttimaisen kauniilla maisemilla. Matkan aikana asutaan Sorrentossa, josta on helppo tehdä retkiä lähialueelle. Vierailemme Unescon maailmanperintökohde Pompejissa, Vesuviuksen rinteiden viinitilalla ja Napolissa.  Amalfin kaupunkiin ajamme kiemuraista rannikkotietä Positanoon ja sieltä veneellä Amalfin kaupunkiin. Viimeiseksi yöksi majoittuminen Roomaan.

Lue lisää tästä.

 

Eeva-lehden Kuninkaallinen ja aatelinen Espanja

TÄYNNÄ

Aika: 31.10.  – 6.11.2018

Kierros kuninkaalliseen ja aateliseen Espanjaan. Tutustumme kierroksen aikana Espanjan kolmeen suureen pääkaupunkiin. Vanhaan Sevillan kaupunkiin, josta johdettiin Länsi-Intian kauppaa. Sevilla, joka on nykyisin Espanjan suurimman autonomisen alueen pääkaupunki, oli jo islamilaisen Andalusian merkkikaupunki. Matkalla teemme retken myös vanhaan pääkaupunkiin Toledoon, joka oli kukoistavan goottivaltakunnan pääkaupunki aina siihen saakka, kunnes se siirrettiin Madridiin. Päätämme matkamme Madridiin, Espanjan pääkaupunkiin sekä koko Euroopan suureen taidekaupunkiin. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen ja matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Lue lisää tästä.

 

 

Espoon latu ry:n Aktiiviloma Algarvessa

TÄYNNÄ

Aika: 11.-16.11.2018

Etelä-Portugalin jylhän kauniissa maisemissa saamme kokea liikunnan iloa. Majoittuminen Portimaossa lähellä Praia da Rochaa ja sieltä käsin teemme patikointi- ja pyöräretkiä lähimaastoon. Paluumatkalla lentokentälle pysähdymme Setubalin ja Sesimbran maisemissa Arrabida-luonnonpuiston alueella. Matkalle ovat tervetulleita myös muut kuin Espoon ladun jäsenet.

Lue lisää tästä.

 

 

Eeva-lehden Tuntematon Venetsia

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8. – 12.2.2019

Supersuosittu Eeva-lehden Tuntematon Venetsia matka järjestään taas ensi vuonna. Päivitettyyn ohjelmaan sisältyy mm. gondoliajelu ja vierailu naamioverstaalla. Dogen palatsin salat, Fenice teatterin kierros sekä lounas aatelispalatsissa Canal Granden varrella sisältyvät tähän ihastuttavaan matkaan.  Oppaana matkalla toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

A-lehtien Ranska – linnojen loistoa ja vallankumoushistoriaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 22. – 26.3.2019

Kirjailija Milja Kaunisto vie meidät elämyksellisen kirjasarjansa tapahtumapaikkoihin, jotka liittyvät myös Ranskan suureen vallankumoukseen. Pariisissa kuljemme kävelykierroksella samaa reittiä kuin kuningas Ludvig XVI vietiin Tuileries’n palatsista Tempen vankilaan ja edelleen giljotiinille. Versaillesin upean palatsin lisäksi nähdään Petit Trianon palatsi, jonka Marie-Antoinette muutti maalaiskyläksi.  Loiren laaksossa ihastelemme kolmea komeaa linnaa; Breteuil, Beaujeaun sekä Chambord. Tervetuloa mukaan aikamatkalle!

Lue lisää tästä.

 

Ainutlaatuinen Venetsia

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8.-13.3.2019

Venetsian mahtavan menneisyyden muistot heijastuvat vielä tänäkin päivänä kaupunkiin. Canal Granden varrella sijaitsevat upeat yksityispalatsit, San Marcon mosaiikkikoristeinen kirkko sekä marmorinen herttuoiden palatsi. Lukuisat sillat, kapeat kujat ja pittoreskit aukiot antavat kaupungille aivan oman tunnelmansa.

Lue lisää tästä.

 

Palatsien Pietari

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 10.-13.4.2019

Pietarissa, Pohjolan Venetsiassa, menneisyys ja nykyisyys kulkevat käsi kädessä. Pietarin upeat palatsit, tunnelmalliset kanavat, loisteliaat taideaarteet ja vilkkaat ostoskadut luovat ihanteelliset puitteet kaupunkilomalle. Majoitumme kauniissa boutiquehotellissa aivan kaupungin keskustassa. Tutustumme mm. Verikirkkoon, Menshikovin palatsiin ja kesäpalatseista Katariinan palatsiin. Mahdollisuus vierailla myös Benois-suvun kotimuseossa.

Lue lisää tästä.

 

Taiteilijoiden jalanjäljillä Taalainmaalle

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 22. – 25.4.2019

Taalainmaa on kuuluisa taiteilijamuseoistaan. Matkalla vieraillaan taiteilija Anders Zornin kotimuseossa, tenori Jussi Björlingin museossa sekä taidemaalari Carl Larssonin kodissa. Myös luonnonkauniit maisemat, perinteet, juhlat ja käsityöt ovat olennainen osa Taalainmaata.  Falunin punaisia hirsirakennuksia ja mökkejä sekä kuuluja puisia taalainmaanhevosia näemme Nusnäsin kylässä.

Lue lisää tästä.

 

San Sebastian ja Bilbao

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 24. – 29.4.2019

Biskajanlahden loisteliaat rantamaisemat, Ranskan ja Espanjan välissä kulkeva 450 km pituinen Pyreneiden vuorijono, joka liittää toisiinsa mitä erilaisimpia maakuntia ja kieliä, antavat puitteet mielenkiintoiselle matkalle. Espanjan puoleisessa Baskimaassa tutustutaan entisestä teollisuuskaupungista kulttuurimatkailijoiden suosikkikohteeksi nousseeseen Bilbaoon ja kauniiseen rantakaupunkiin San Sebastianiin. Nautimme hyvästä ruuasta ja upeista maisemista.

Lue lisää tästä.

 

Tulppaanien ja tuulimyllyjen Hollanti – Amsterdam

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5.-8.5.2019

Perinteisellä kevätmatkalla tutustumme upeaan Keukenhofin kukkapuutarhaan ja näemme värikkäitä tulppaanipeltoja. Aistimme Amsterdamin ainutlaatuisen rentoa tunnelmaa ja näemme tärkeimmät nähtävyydet. Teemme myös kanavaristeilyn, jonka aikana nautimme viiniä ja Hollannin tunnettuja juustoja.

Lue lisää tästä.

 

Galicia – kappale kauneinta Espanjaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 6. – 11.5.2019

Galicia on kiehtova, taikaa täynnä oleva osa Espanjaa. Tuntematon Galicia pitää sisällään mm. kukkulaista sisämaata, kauniita ja lähes koskemattomia hiekkarantoja, vaikuttavia kallioita sekä valtavan arkkitehtonisen perinnön romaanisine rakennuksineen ja monumentteineen.  Matkareittiin Ferrol – A Coruna – Santiago de Compostela – Rias Baixas sisältyy useita Unescon maailmanperintökohteita. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää tästä.

 

Espoon ladun Liikunnallinen viikko Kreetalla

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8.-15.5.2019

Aktiivinen viikko Kreetan jylhän kauniissa maisemissa. Majoitumme Agia Marinan kylässä, josta käsin teemme patikointiretkiä ja pyöräretken saaren muihin osiin, mm. kävelyretki kasvitieteellisessä puutarhassa, pyöräretki appelsiinilaaksossa ja patikointiretki Agia Irinin rotkolla. Kournas-järven kauniissa maisemissa on mahdollista patikkaretken jälkeen polkuveneillä tai pulahtaa uimaan. Tervetuloa mukaan aikuisten aktiivilomalle Kreetalle!

Lue lisää tästä.

 

Sotahistorian matka Normandian maihinnousun rannikolle

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 13.- 18.5.2019

Tämä on sotahistoriasta kiinnostuneiden toivematka, jossa suuntaamme Normandian maihinnousun rannikolle ja saamme hyvän kuvan yhdestä maailmanhistorian ratkaisuhetkistä. Lento Pariisiin ja majoittuminen koko matkan ajan Caenissa, josta tehdään retkiä ympäristöön. Kohteina ovat mm. Mervillen patteri, Pegasus -silta, Sword-rannikko ja Arromanchesin tekosataman alue. Käymme myös Omaha-rannikon tukikohdassa, amerikkalaisten sotilashautausmaalla sekä Mont St. Michelin luostarisaarella. Asiantuntijana yleisesikuntaeversti ja sotahistorioitsija Sampo Ahto.

Lue lisää tästä.

 

Pirkanmaan kansallisen senioripiirin matka Sloveniaan ja Kroatiaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 15.-20.5.2019

Keväällä suuntaamme Istrian niemimaalle. Majoitumme Slovenian Portoroziin Adrianmeren rannalle, josta käsin teemme retkiä mm. Kroatian puolelle ja poikkeamme myös tryffelitilalle, retkeilemme Italian Triestessä, nautimme hyvästä ruuasta ja maistelemme paikallisia viinejä sekä käymme Euroopan suurimmassa tippukiviluolassa Postojnassa.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston opintomatka Marcheen

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 25.-31.5.2019

Marchen alue on Italia pienoiskoossa: rantaa, vuoristoa ja paljon kulttuuria. Alue on säilynyt kuin pienenä kolkkana erittäin aitoa Italiaa. Opintomatka Marcheen vie maakunnan historiaan ja keskiaikaan. Marchessa on huomattavan hyvin säilyneitä keskiaikaisia kaupunkikeskustoja ja erityisen suuri määrä hyvin säilynyttä romaanista arkkitehtuuria. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.