Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Seniorilääkäreiden matka taiteilijoiden jalanjäljille Taalainmaalle ja Tukholmaan

TÄYNNÄ

Aika: 20-24.9.2017

Syksyn retkemme suuntaa Taalainmaalle Ruotsiin taiteilijoiden jalanjäljille. Taalainmaa on kuuluisa luonnonkauniista maisemistaan, perinteistään, juhlistaan ja käsitöistään. Falunin punaisia hirsirakennuksia ja mökkejä näkyy varsinkin Taalainmaalla. Vierailemme kuulun taidemaalarin Carl Larssonin kodissa sekä tenori Jussi Björlingin museossa. Lisäksi suuntaamme Siljan järvelle, Nusnäsin kylässä näemme kuuluja taalainmaanhevosia ja vierailemme myös taiteilija Anders Zornin kotimuseossa. Tukholmassa vierailemme Drottningholmin linnassa.

Tervetuloa mielenkiintoiselle matkalle Ruotsin ”ruotsalaisimpaan maakuntaan” – Taalainmaalle.

Lue lisää tästä.

 

 

Hurmaava Moselin laakso ja Luxemburg

TÄYNNÄ

Aika: 3.-6.10.2017

Romanttinen Moselin laakso lumoaa matkailijan kiireettömyydellään, ikivanhoilla taloilla, kirkoilla ja satulinnoilla. Lisäksi Saksa on perinteinen viinimaa, jonka pohjoisimpia viinialueita edustaa viehättävä Moselin laakso. Jokilaakson jyrkillä rinteillä rypäleet kasvavat täyteen makua. Matkalla majoitumme idylliseen Traben-Trarbachin kylään, josta käsin teemme retkiä lähiympäristöön. Matkan aikana teemme retken myös Luxemburgiin ja Bernkastel-Kuesiin.

Lisätietoja tästä.

 

 

Senioriliiton jäsenmatka hurmaavaan Pohjois-Portugalin Portoon

TÄYNNÄ

Aika: 22.-26.10.2017

Dourojoen rannalla sijaitseva hurmaava Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Ihastuttava historiallinen keskusta Ribeira, on Unescon maailmanperintölistalla ja sen tunnelmallisilla kaduilla on mukava kierrellä. Porton sillat näemme jokiristeilyltä käsin. Risteilyn jälkeen vierailemme portviinikellarissa Vila Nova de Gaian puolella. Kokopäiväretki syvälle Dourojoen laaksoon ja sitä ympäröiville kukkuloille on mieleenpainuva. Tervetuloa – Bem-Vindo!

Matkalle ovat tervetulleita Senioriliiton jäsenten lisäksi kaikki Porton matkasta kiinnostuneet.

Lisätietoa tästä.

 

Ateneumin ystävien matka Italiaan: Rooma – Firenze – Venetsia

Aika: 7.-14.10.2017

Ikuinen Rooma, renessanssikaupunki Firenze ja ainutlaatuinen Venetsia valloittavat jälleen kerran Italian ystävien sydämet. Seitsemän kukkulan Rooma on taiteesta ja historiasta kiinnostuneiden loputon aarreaitta. Matkalla Firenzeen pysähdymme mielenkiintoisessa Il Giardino dei Tarocchi-veistospuistossa. Tieteen ja taiteen koti, Firenze tulee tutuksi kävelykierroksella kaupungin kompaktilla keskusta-alueella. Vierailu Uffizin taidegalleriassa on yksi matkan kohokohdista. Matkan lopussa vierailemme unohtumattomassa Venetsiassa, jossa taideaarteita ja nähtävää on tarjolla lähes jokaisessa kadunkulmassa. Joka toinen vuosi järjestettävä Venetsian biennaali on avoinna matkan aikana.

Lähde mukaan matkalle taideaarteiden Italiaan.
Lue lisää tästä.

 

 

Andalusian aarteet – Malaga ja Cordoba

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 22.-26.11.2017

Tervetuloa Malagaan, joka tuoksuu ja maistuu Muscat-viinille, tapaksille ja auringolle. Malaga on Espanjan kuudenneksi suurin kaupunki ja Andalusian toiseksi tärkein talous- ja teollisuuskeskus. Malaga erottuu lomakylien joukosta rikkaan kulttuuritarjontansa ansiosta. Kaupungissa onkin kymmeniä museoita sekä upeita historiallisia nähtävyyksiä. Malagan renessanssityylinen tuomiokirkko on yksi Euroopan komeimmista ja sen härkätaisteluareena yksi kauneimpia areenoita. Myös espanjalaiset perinteet, kuten flamenco ja härkätaistelut elävät kaupungissa edelleen. Malaga tunnetaan myös taiteilija Pablo Picasson kotikaupunkina. Hänen lapsuudenkotinsa Plaza de Mercedillä onkin kunnostettu pieneksi museoksi.

Lisää tietoa tästä.

 

Päivä Tukholmassa – pikkujouluristeily M/S Gabriellalla

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 28. – 30.11.2017

Viking Linen M/S Gabriellalla risteily Tukholmaan taittuu viihteellisissä merkeissä ja tuo toivotun tauon arkeen. Tukholma on tunnelmallinen ja kaunis joulukaupunki. Ihanien kahviloiden ja viihtyisien ravintoloiden kynttilänvalossa viihtyy helposti useammankin tunnin. Katuja koristavat upeat jouluvalot ja lähes jokaisen kodin ikkunaa valaisee joulutähti tai kynttelikkö. Tervetuloa mukaan M/S Gabriellan pikkujouluristeilylle ja Tukholman joulutunnelmaan!

Lisätietoa tästä.

 

 

Valkeakosken kansallisten senioreiden matka Münchenin joulutoreille

TÄYNNÄ

Aika: 1.-4.12.2017

Joulutorimatkamme suuntaa eteläisen Saksan suurimpaan ja tunnetuimpaan kaupunkiin Müncheniin, joka on Euroopan vauraimpia miljoonakaupunkeja. Tämä Baijerin osavaltion pääkaupunki on tunnettu mm. olutfestivaaleistaan , hulppeista museoistaan ja taidegallerioistaan. Joulumarkkinoiden aikaan lähes koko kaupunki muuttuu kuukauden päiviksi yhdeksi suureksi joulumaaksi. Münchenin markkinat ovat yhdet Euroopan kuuluisimmat, suurimmat ja vilkkaimmat. Koko vanhakaupunki on yhtä joulumarkkinaa, mutta Marienplatz-aukio raatihuoneen edessä on pääpaikka.

Lue lisää tästä.

 

 

Seniorilääkäreiden kylpylämatka Aqva Spa-kylpylään Viroon

Aika: 14.-17.1.2018

Lähde katkaisemaan talven selkä Viron kylpylään. Seniorilääkäreiden talven kylpylämatka suuntaa Rakvereen, jonka keskustassa sijaitsee uusi ja moderni kylpylähotelli Aqua Hotel & Spa. Viehättävässä kylpylässä voi nauttia vesipuiston pitkästä altaasta, vesihierontapisteistä, ulko- ja porealtaista. Saunakeskuksessa on seitsemän erinomaista vaihtoehtoa. Tervetuloa virkistäytymään Viroon.

Lue lisää tästä.

 

Ooppera- ja konserttimatka Budapestiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 21. – 24.2.2018

Tervetuloa musiikkimatkalle Budapestiin, Tonavan charmikkaaseen kaunottareen, joka viettelee kulttuurilla, kahviloilla ja kauniilla maisemille. Matkalaisia hemmotellaan huipputenori Jonas Kaufmannin ja sopraano Diana Damraun konsertilla sekä Così fan tutte -oopperalla. Mahdollisuus myös osallistua Arcadi Volodosin pianokonserttiin.
Budapestin nähtävyyksiin tutustumme kaupunkikierroksella ja Gödöllössä tutustumme ihanaan Sissi-linnaan. Suomenkielisenä oppaana toimii unkarilainen viulutaiteilija, opas Èva Hibay.

Lisätietoa tästä.

 

Matka Roomaan ja Vatikaaniin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 10. – 14.3.2018

Kevään matkalla näemme taidetta pursuavia kirkkoja, vertaansa vailla olevia antiikin ajan muistomerkkejä ja kulinaristisia nautintoja. Näitä kaikkia voimme poimia kävelemällä Roomassa keskellä elävää historiankirjaa. Ei ihme, että kaupungille menettää sydämensä miljoonia matkailijoita vuodessa. Rooman lisäksi tutustumme myös Vatikaanin kaupunkivaltioon, joka pullistelee korvaamattomia taideaarteita. Tervetuloa mukaan ikuiseen kaupunkiin.

Lisätietoa tästä.

 

Eeva-lehden lukijamatka salaiseen Venetsiaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 9. – 14.3.2018

Venetsian ilmapiiri on kiehtova. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Valitettavasti moni matkailija ehtii tutustumaan vain Dogen palatsiin ja Markuksen kirkkoon. Eeva-lehden matkasarjassa kaupunkien salaisuudet FT Liisa Väisänen avaa sinulle portit tuntemattomimpiin kulmiin, paikkoihin, joihin et itse osaisi mennä tai et ehkä koskaan pääsisikään. Anna Venetsian kiehtoa ja lumota, kuten se on tehnyt vuosisatojen ajan lukuisille matkailijoille, mutta tällä kertaa näyttämällä sinulle myös piilotetut kasvonsa.
Matkaemäntänä toimii Tuula Kanninen.

Lisätietoa tästä.

 

Iloinen Amsterdam – tulppaaneja ja tunnelmaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8. – 11.4.2018

Tulppaanien ja tuulimyllyjen Hollanti kutsuu perinteiselle kevätmatkalle Amsterdamiin. Keukenhofin kukkapuutarhan miljoonat kevätkukat puhkeavat kukkaan ja edessä avautuu tulppaanien, narsissien ja krookuksien kukkameri. Kaupunkiin tutustumme kaupunkikierroksella ja kanavaristeilyltä käsin saamme ihailla kapeita ja koristeellisia taloja kanavan varrella. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

 

Senioriliiton jäsenmatka Italian järvialueille ja Etelä-Sveitsin hurmaaviin kaupunkeihin

Aika: 13.-17.4.2018

Pohjois-Italian ja Sveitsin huikeat maisemat on koettava itse. Henkeäsalpaavan kauniit vuoristomaisemat, kimaltelevat järvet ja idylliset pikkukylät ovat kuin postikortista. Romanttisen Orta-järven ja vuonomaisen Como-järven nähtävyyksien lisäksi tutustumme mm. Maggiore-järven loisteliaaseen palatsiin ja teatraaliseen puutarhaan Isola Bellalla sekä käymme Villa Taranton kasvitieteellisessä puutarhassa. Matkalla ehdimme käydä myös Sveitsin puolella. Risteilemme Maggiore- järveä pitkin Locarnoon, josta palaamme junalla mm. sadan laakson reittiä pitkin takaisin Italian puolelle. Piipahdamme myös ylellisessä Luganon kaupungissa, josta löytyy kauniiden aukioiden ja historiallisten rakennusten lisäksi mm. suklaapuoteja ja luksusvaateliikkeitä. Runsaan matkaohjelman täydentää käynti  Milanossa ja mm. La Scalan teatterimuseossa.

Lue lisää tästä.

 

 

Gruppo Rinteen matka kirjailijoiden ja kahviloiden Triesteen

TÄYNNÄ

Aika: 17.-24.4.2018

Trieste, kaupunki Adrianmeren rannalla on erikoinen sekoitus Itävaltaa ja Italiaa. Täysin omanlaisensa, mutta silti juuri se tietty kosketus italialaisuutta, joka saa tuntemaan olonsa kotoisaksi.  Käymme päiväretkillä tutustumassa mm. Aquileian kristillisiin mosaiikkeihin, viehättävään Itävallan ajan linnaan sekä pittoreskiin Udineen.

Lue lisää tästä.

 

Pohjois-Italian ihanat puutarhat

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 23.-27.4.2017

Keväinen matka tutustuttaa meidät Pohjois-Italian ihastuttaviin puutarhoihin, järvialueisiin ja upeisiin palatseihin. Jylhien vuorten suojassa järven rannalla sijaitsee pittoreskeja kyliä, jotka iltavalaistuksessa tuikkivat kuin rivi jalokiviä. Puutarhasuunnittelija Eija Keckman tutustuttaa muotopuutarhojen saloihin ja esittelee kauniisti sommiteltuja kukkaistutuksia. Kerää vinkit omaan puutarhaasi. Maggiore järven ja Como järven lisäksi teemme kokopäiväretken laivalla ja junalla Sveitsin puolelle. Tervetuloa puutarhamatkalle Italiaan!

Lue lisää tästä.

 

Tarunhohtoinen Irlanti

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 3.-8.5.2018

Irlantilaiseen maisemaan kuuluvat olennaisesti viehättävät maaseutukaupungit, kivikautiset haudat, luostarit ja vanhat linnat. Matkaamme laaksoissa, vihreillä nummilla ja kiemurtelevilla vuoristoteillä. Irlantilaiseen tunnelmaan pääsee parhaiten pubeissa, joissa soitetaan ja lauletaan kansanmusiikkia sekä nautitaan maan maineikkaita tuotteita. Iloinen ilmapiiri on aidointa Irlantia. Tervetuloa mukaan Riverdancen, Guinnesin ja U2:n kotimaahan!

Lisätietoa tästä.

 

Kiertomatka vaikuttavaan ja mystiseen Walesiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 6. – 10.5.2018

Ihastuttava ja mystinen Wales, Brittein saarten läntisessä osassa, on tunnettu lauluistaan, lampaistaan ja vihreistä kukkuloistaan. Aloitamme matkamme etelästä, maan pääkaupungista Cardiffista ja ajamme ylös pohjoiseen Snowdonian vuoriston kautta Irlannin meren rannalle Llandudnon kaupunkiin. Kuvankauniiden maisemien lisäksi näemme mm. jylhiä linnoja, puutarhoja, pittoreskeja kyliä ja opimme lisää walesilaisista ja heidän kulttuuristaan. Anna Walesin valloittaa myös sinut.

Lisätietoa tästä.