Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Sofia-opiston Ooppera- ja taidematka Madridiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 18.-21.1.2019

Matka Madridiin, yhteen Euroopan suurimmista taidekaupungeista. Matkaan sisältyvät vierailut Pradon, Thyssenin ja Reina Sofian taidemuseoihin. Oopperailtaa vietetään Wagnerin Reininkulta -oopperan parissa.  Oppaana matkalla toimii FT Liisa Väisänen ja ooppera-asiantuntijana Minna Lindgren. Matkaan voi osallistua joko lentäen Helsingistä tai junalla Malagasta.

Lue lisää Helsingistä alkavasta matkasta tästä.

Lue lisää Malagasta alkavasta matkasta tästä.

 

 

Seniorilääkäreiden kylpylämatka Rakvereen

Aika: 27.-30.1.2019

Talven kylmyyden keskeltä on hyvä lähteä virkistävälle kylpylämatkalle Viroon. Rakveren keskustassa sijaitsevassa viehättävässä Aqva Spa -kylpylähotellissa rentoudumme hieronnan ja muiden hoitojen parissa sekä kylpylän erilaisissa altaissa. Saunamaailmassa on seitsemän eri saunavaihtoehtoa.

Lue lisää matkasta tästä.

 

A-lehtien Ranska – linnojen loistoa ja vallankumoushistoriaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 22. – 26.3.2019

Kirjailija Milja Kaunisto vie meidät elämyksellisen kirjasarjansa tapahtumapaikkoihin, jotka liittyvät myös Ranskan suureen vallankumoukseen. Pariisissa kuljemme kävelykierroksella samaa reittiä kuin kuningas Ludvig XVI vietiin Tuileries’n palatsista Tempen vankilaan ja edelleen giljotiinille. Versaillesin upean palatsin lisäksi nähdään Petit Trianon palatsi, jonka Marie-Antoinette muutti maalaiskyläksi.  Loiren laaksossa ihastelemme kolmea komeaa linnaa; Breteuil, Beaujeaun sekä Chambord. Tervetuloa mukaan aikamatkalle!

Lue lisää tästä.

 

Ainutlaatuinen Venetsia

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8.-13.3.2019

Venetsian mahtavan menneisyyden muistot heijastuvat vielä tänäkin päivänä kaupunkiin. Canal Granden varrella sijaitsevat upeat yksityispalatsit, San Marcon mosaiikkikoristeinen kirkko sekä marmorinen herttuoiden palatsi. Lukuisat sillat, kapeat kujat ja pittoreskit aukiot antavat kaupungille aivan oman tunnelmansa.

Lue lisää tästä.

 

Hyvää oloa keväisessä Egerissä

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 2.-9.4.2019

Unkarin Eger on tunnettu terveysvesistään ja viineistään. Bükk-vuoriston juurella sijaitseva Eger on ihastuttava barokkikaupunki kauniine rakennuksineen, tunnelmallisine kujineen ja aukioineen. Tällä matkalla hemmotellaan itseä lämpimissä vesissä, lääkärin määräämällä hoitokuurilla sekä monipuolisilla retkillä lähiympäristöön. Suomenkielisenä oppaana toimii Eva Hibay.

Lue lisää tästä.

 

Palatsien Pietari

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 10.-13.4.2019

Pietarissa, Pohjolan Venetsiassa, menneisyys ja nykyisyys kulkevat käsi kädessä. Pietarin upeat palatsit, tunnelmalliset kanavat, loisteliaat taideaarteet ja vilkkaat ostoskadut luovat ihanteelliset puitteet kaupunkilomalle. Majoitumme kauniissa boutiquehotellissa aivan kaupungin keskustassa. Tutustumme mm. Verikirkkoon, Menshikovin palatsiin ja kesäpalatseista Katariinan palatsiin. Mahdollisuus vierailla myös Benois-suvun kotimuseossa.

Lue lisää tästä.

 

Gruppo Rinteen Keväinen Bologna

Aika: 10.-17.4.2019

Matkalla Italian Bolognaan kierrämme historiallisia nähtävyyksiä ja tutustumme mm. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluviin Ferraran renessanssikaupunkiin ja Modenan tuomiokirkkoon. Vierailemme myös modernin taiteen museo MAMbossa ja Bolognan taidemuseossa sekä teemme päiväretken Marzabotton argeologiselle alueelle, entiseen etruskien kaupunkiin.

Lue lisää tästä.

 

 

Taiteilijoiden jalanjäljillä Taalainmaalle

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 22. – 25.4.2019

Taalainmaa on kuuluisa taiteilijamuseoistaan. Matkalla vieraillaan taiteilija Anders Zornin kotimuseossa, tenori Jussi Björlingin museossa sekä taidemaalari Carl Larssonin kodissa. Myös luonnonkauniit maisemat, perinteet, juhlat ja käsityöt ovat olennainen osa Taalainmaata.  Falunin punaisia hirsirakennuksia ja mökkejä sekä kuuluja puisia taalainmaanhevosia näemme Nusnäsin kylässä.

Lue lisää tästä.

 

San Sebastian ja Bilbao

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 24. – 29.4.2019

Biskajanlahden loisteliaat rantamaisemat, Ranskan ja Espanjan välissä kulkeva 450 km pituinen Pyreneiden vuorijono, joka liittää toisiinsa mitä erilaisimpia maakuntia ja kieliä, antavat puitteet mielenkiintoiselle matkalle. Espanjan puoleisessa Baskimaassa tutustutaan entisestä teollisuuskaupungista kulttuurimatkailijoiden suosikkikohteeksi nousseeseen Bilbaoon ja kauniiseen rantakaupunkiin San Sebastianiin. Nautimme hyvästä ruuasta ja upeista maisemista.

Lue lisää tästä.

 

A-lehtien lukijamatka Pyhiinvaellus Rietistä Roomaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 27.4. – 3.5.2019

Pyhiinvaellusreitti kulkee keskiaikaista Latiumin maakunnan reittiä Roomaan. Kuuluisin kävelijä lienee ollut Franciscus Assisilainen.  Kulttuurillisen kävelyn reitti kulkee mm. maalaismaisemien, oliivilehtojen sekä Orsini ja Barberini sukujen rakennuttamien linnojen kautta Pyhälle Vuorelle Rooman alueelle. Roomassa tutustutaan Vatikaanin museoihin ja taideaarteisiin. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Vanhojen Kettujen matka Gruusiaan Tbilisiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 2.-7.5.2019

Georgian valtio sijaitsee Kaukasiassa Itä-Euroopan ja Aasian rajalla. Hurmaava pääkaupunki Tbilisi on täynnä perinteisiä ruokapaikkoja ja viinikellareita. Katumarkkinoilta löytyy neuvostoajan tavaraa, idyllinen vanha kaupunki pienine sivukujineen tarjoaa mielenkiintoista arkkitehtuuria. Lennämme pääkaupunkiin, josta käsin teemme retkiä tutustuen maan historiaan ja uskontoon sekä nautimme tietenkin hyvästä ruuasta ja viineistä.

Lue lisää tästä.

 

Tulppaanien ja tuulimyllyjen Hollanti – Amsterdam

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5.-8.5.2019

Perinteisellä kevätmatkalla tutustumme upeaan Keukenhofin kukkapuutarhaan ja näemme värikkäitä tulppaanipeltoja. Aistimme Amsterdamin ainutlaatuisen rentoa tunnelmaa ja näemme tärkeimmät nähtävyydet. Teemme myös kanavaristeilyn, jonka aikana nautimme viiniä ja Hollannin tunnettuja juustoja.

Lue lisää tästä.

 

Galicia – kappale kauneinta Espanjaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 6. – 11.5.2019

Galicia on kiehtova, taikaa täynnä oleva osa Espanjaa. Tuntematon Galicia pitää sisällään mm. kukkulaista sisämaata, kauniita ja lähes koskemattomia hiekkarantoja, vaikuttavia kallioita sekä valtavan arkkitehtonisen perinnön romaanisine rakennuksineen ja monumentteineen.  Matkareittiin Ferrol – A Coruna – Santiago de Compostela – Rias Baixas sisältyy useita Unescon maailmanperintökohteita. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää tästä.

 

Espoon ladun Liikunnallinen viikko Kreetalla

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8.-15.5.2019

Aktiivinen viikko Kreetan jylhän kauniissa maisemissa. Majoitumme Agia Marinan kylässä, josta käsin teemme patikointiretkiä ja pyöräretken saaren muihin osiin, mm. kävelyretki kasvitieteellisessä puutarhassa, pyöräretki appelsiinilaaksossa ja patikointiretki Agia Irinin rotkolla. Kournas-järven kauniissa maisemissa on mahdollista patikkaretken jälkeen polkuveneillä tai pulahtaa uimaan. Tervetuloa mukaan aikuisten aktiivilomalle Kreetalle!

Lue lisää tästä.

 

Sotahistoriallinen matka Normandian maihinnousun rannikolle

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 13.- 18.5.2019

Tämä on sotahistoriasta kiinnostuneiden toivematka, jossa suuntaamme Normandian maihinnousun rannikolle ja saamme hyvän kuvan yhdestä maailmanhistorian ratkaisuhetkistä. Lento Pariisiin ja majoittuminen koko matkan ajan Caenissa, josta tehdään retkiä ympäristöön. Kohteina ovat mm. Mervillen patteri, Pegasus -silta, Sword-rannikko ja Arromanchesin tekosataman alue. Käymme myös Omaha-rannikon tukikohdassa, amerikkalaisten sotilashautausmaalla sekä Mont St. Michelin luostarisaarella. Asiantuntijana yleisesikuntaeversti ja sotahistorioitsija Sampo Ahto.

Lue lisää tästä.

 

Pirkanmaan kansallisen senioripiirin matka Sloveniaan ja Kroatiaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 15.-20.5.2019

Keväällä suuntaamme Istrian niemimaalle. Majoitumme Slovenian Portoroziin Adrianmeren rannalle, josta käsin teemme retkiä mm. Kroatian puolelle ja poikkeamme myös tryffelitilalle, retkeilemme Italian Triestessä, nautimme hyvästä ruuasta ja maistelemme paikallisia viinejä sekä käymme Euroopan suurimmassa tippukiviluolassa Postojnassa.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston opintomatka Marcheen

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 25.-31.5.2019

Marchen alue on Italia pienoiskoossa: rantaa, vuoristoa ja paljon kulttuuria. Alue on säilynyt kuin pienenä kolkkana erittäin aitoa Italiaa. Opintomatka Marcheen vie maakunnan historiaan ja keskiaikaan. Marchessa on huomattavan hyvin säilyneitä keskiaikaisia kaupunkikeskustoja ja erityisen suuri määrä hyvin säilynyttä romaanista arkkitehtuuria. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n matka Sakkolaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 6.-9.6.2019

Matkaamme Sakkolaan Karjalan kannakselle. Matkalla poikkeamme Viipurissa ja käymme Alvar Aallon suunnittelemassa Viipurin kirjastossa. Matkaan kuuluu myös käynti Vuoksen varrella Käkisalmessa, joka on yksi Venäjän vanhimpia kaupunkeja. Kotiseuturetkellä poikkeamme Sakkolan kirkolla, Keljassa, Petäjärvellä ja Igorassa. Halukkailla on mahdollisuus vierailla Konevitsan luostarissa. Matkanjohtajana kokenut Karjalan matkaaja Aila Alanen.

Lue lisää tästä.

 

Sakkola, Taipaleenjoki ja Käkisalmi

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 1.-4.7.2019

Sotahistoriallinen matka Sakkolaan. Teemme retken Taipaleenjoelle, jossa käymme Järisevän linnakkeella ja Kaarnajoen patterilla Taipaleessa. Toisena retkipäivänä suuntaamme Sakkolan kirkonkylään ja Keljaan, sieltä jatkamme Käkisalmeen. Majoitumme Kiviniemessä Losevo Park -hotellissa, josta on iltaisin mahdollisuus tehdä kotiseuturetkiä paikallisilla kulkuneuvoilla. Paluumatkalla poikkeamme Äyräpäässä. Asiantuntijana matkalla Hannu Turkkinen ja matkanjohtajana Markku Jousranta.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston matka Cornwalliin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 1.-6.10.2019

Matka kelttien asuinsijoille Cornwalliin ja St Ivesin kylään, joka on kautta aikain kiehtonut taiteilijayhteisöjä. Matkalla tutustumme suomalaisille ehkä tunnetuimman taiteilijan eli Helene Schjerfbeckin suurnäyttelyyn, joka on esillä Lontoon Royal Academiessä. Runsaaseen ohjelmaan sisältyy mm. käynnit Stonehengen historiallisella monumentilla sekä Salisburyn katedraalissa. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.