Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Andalusian aarteita ja aurinkoa

TÄYNNÄ

Aika: 21.-27.3.2020

Matkalla Andalusiaan on mahdollista kulkea ajasta ja kulttuurista toiseen. Modernin Malagan upeasta taideannista ja vilkkaasta katuelämästä islamilaiseen keskiaikaiseen Cordobaan tai historiaa ja nykyaikaa sykkivästä Andalusian pääkaupungista Sevillasta Euroopan vanhimpana pidettyyn kaupunkiin Cadiziin. Andalusia on antanut Espanjalle sen kuuluisimpia tunnuksia: viuhkan, härän ja kitaran ja alue on edelleen Espanjan tyypillisimpien piireiden näyteikkuna. Oppaana toimii Erkki Gerovoi.

Lue lisää tästä.

 

Gruppo Rinteen Viehättävä Bretagne

TÄYNNÄ

Aika: 14.-21.4.2020

Bretagne hurmaa viehättävillä pikkukylillään, ristikkotaloillaan ja rantamaisemillaan. Maakunnan alkuperäinen nimi on Pikku Britannia ja kelttiperinne elää edelleen alueella. Bretagnessa majoitutaan tunnelmallisten siltojen Quimperissä, josta käsin tehdään retkiä lähialueille, mm. Locronan kylään, joka on Ranskan kauneimpien kylien jäsen,  Concarneaun saarelle rakennettuun vanhaan kaupunkiin sekä Vannesin keskiaikaiseen keskustaan. Matkan lopuksi yövytään yö Pariisissa ja käydään taiteilijoiden suosimassa Auvers-sur-Oisen pikkukaupungissa. Oppaana FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Seniorilääkäreiden matka – Montenegro-Albania-Dubrovnik

TÄYNNÄ

Aika: 20.-27.4.2020

Montenegro on itäisten ja läntisten vaikutteiden kohtauspaikka, joka itsenäistyi vasta vuonna 2006 omaksi maakseen. Montenegrossa kansanperinne elää yhä voimakkaana, etenkin vuoristossa. Kansallispuvuissa esiinnytään mielellään ja kansanlauluja ja -tansseja esitetään. Kiertomatkalla tutustumme myös tuntemattomampaan Albaniaan, ja lopuksi matkaamme Kroatiaan Dubrovnikin kaupunkiin, joka on yksi  Unesco:n maailmanperintökohteista.

Lue lisää tästä.

 

A-lehtien matka – Provencen kätketyt aarteet

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 21.-26.4.2020

Kiertomatkalla Ranskan Provenceen poikkeamme tutummilta poluilta kiehtoviin kyliin ja mahtaviin maisemiin. Näemme matkan varrella pieniä kyliä, Ylä-Provencen jylhää vuoristoseutua ja rannikon viehättäviä pikkukaupunkeja. Matka antaa käsityksen Provencen maisemien monipuolisuudesta, alueen ikivanhoista perinteistä ja maukkaasta ruuasta. Matkanjohtajana ja oppaana toimii Timo Hakola.

Lue lisää tästä.

 

Krakova ja Varsova

TÄYNNÄ

Aika: 21.-26.4.2020

Puolan Krakova on kiehtova matkakohde. Kaupunkia hallitsee valtava keskusaukio Verkahalleineen, joka on nykyisin museo ja basaarikäytössä. Putiikit ja tavaratalot houkuttelevat keskustaan, jossa pääsee hyvin liikkumaan jalkaisin. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat Wawelin kuninkaanlinna, juutalaiskaupunginosa Kazimierz sekä kauniit kahvilat kuten Jama Michalikowa. Matkalla teemme myös retken Wieliczkan suolakaivokseen ja halukkaat pääsevät tutustumaan Auschwitzin ja Birkenaun keskitysleireille. Krakovasta matka jatkuu vielä Varsovaan, josta lennämme takaisin kotiin.

Lue lisää tästä.

 

 

Malta – ritareita ja esihistoriaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 3.-9.5.2020

Maltan matkalla koemme saaren historiaa ritareiden aikana. Tutustumme Vallettaan, joka on edelleen Euroopan parhaiten säilynyt linnoitettu kaupunki ja Unesco:n suojelukohde. Ritareiden aikaan pääsemme tutustumaan myös Mdinan vanhassa kaupungissa. Maltalla sijaitsevat ainutlaatuiset esihistorialliset megaliittirakennukset ovat vanhempia kuin pyramidit. Myös Paavali on tuonut vaikutteita saarelle mm. kristillisiin kirkkoihin. Näemme luolan, jossa Paavali asui matkallaan Roomaan. Maltalla kohtaavat historia ja nykyisyys, sekä kiehtovat maisemat. Oppaana FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Krakova ja Varsova

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5.-9.5.2020

Puolan Krakova on kiehtova matkakohde. Kaupunkia hallitsee valtava keskusaukio Verkahalleineen, joka on nykyään museo ja basaarikäytössä. Putiikit ja tavaratalot houkuttelevat keskustaan, jossa pääsee hyvin liikkumaan jalkaisin. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat Wawelin kuninkaanlinna, juutalaiskaupunginosa Kazimierz sekä kauniit kahvilat kuten Jama Michalikowa. Matkalla teemme myös retken Wieliczkan suolakaivokseen ja Schindlerin tehtaaseen. Krakovasta matka jatkuu Varsovaan, josta lennämme takaisin kotiin.

Lue lisää tästä.

 

Tiedematka Englantiin; Oxford-Cambridge-Lontoo

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 12.-17.5.2020

Suomen Oppihistoriallinen Seura järjestää tiedematkan Englantiin. Kohteina ovat mm. yliopistokaupunki Oxford, Winston Churchillin lapsuudenkoti Blenheim Palace,  Waddesdonin herraskartano ja Bletchely Parkin kartano, jossa toisen maailmansodan aikaan kryptoanalyyseja tutkiva organisaatio piti päätukikohtaansa. Cambridgessa vieraillaan yliopistoalueella ja tutustutaan Cambridgen vanhaan kaupunkiin. Lontoossa käydään Westminster Abbeyssa, kansalliskirjastossa ja British Museumissa. Muita kohokohtia matkalla ovat Greenwichin observatorio sekä Darwinin kotitalo Down House.  Matkalle ovat tervetulleita kaikki tieteestä kiinnostuneet.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston taidematka Hollantiin

Matka on tällä hetkellä täynnä, odotamme vahvistusta lisäpaikoista

Aika: 18.-23.5.2020

Keväinen matka Hollantiin vie pääkaupunki Amsterdamiin, josta käsin tehdään retkiä lähikaupunkeihin kuten Harlemiin, Goudaan, Utrechtiin ja Haagiin. Matkalla tutustutaan hollantilaiseen taiteeseen mm. Rijksmuseossa ja Van Gogh -museossa. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää tästä.

 

Haapsalu – Hiidenmaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 2.-4.6.2020

Haapsalun kylpyläkaupunki Virossa on kesäkaudella parhaimmillaan. Kaupungin tärkein vetonaula on Piispanlinna ja tuomiokirkko, joka on yksi Baltian maiden suurimmista kirkoista. Vierailemme myös Haapsalun kauniilla rautatieasemalla. Toinen kohteemme on Viron toiseksi suurin saari Hiidenmaa, jonne teemme kokopäiväretken. Paluumatkalla poikkeamme Kai-taidekeskuksessa Tallinnassa.

Lue lisää tästä.

 

Pirkanmaan senioriyrittäjien matka Krakovaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 7.-11.6.2020

Krakova on mielenkiintoinen matkakohde. Kaupunkia hallitsee valtava keskusaukio Verkahalleineen, joka on nykyään museo ja basaarikäytössä. Putiikit ja tavaratalot houkuttelevat keskustaan, jossa on helppo liikkua jalkaisin. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Wawelin kuninkaanlinna, juutalaiskaupunginosa Kazimierz sekä kauniit kahvilat. Matkan aikana teemme retken Wieliczkan suolakaivokseen ja Schindlerin tehtaalle. Halukkailla on myös mahdollisuus lähteä tutustumaan Auschwitzin ja Birkenaun keskitysleireille.

Lue lisää tästä.

 

Lääketieteen historian ystävien matka Andalusiaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8.-15.6.2020

Kun Lontoon 30 000 asukasta joutui 900-luvulla vielä harppomaan avonaisten ja haisevien katuojien ylitse sekä hapuilemaan pimeillä kaduilla, saivat Cordoban miljoonakaupungin asukkaat samaan aikaan nauttia viemäröinnistä, sadoista julkisista kylpylöistä, suihkulähteistä ja käymälöistä sekä hyvin varustetuista sairaaloista ja kirjastoista. Vuosien 750 ja 1000 välillä Cordoba oli islamilaisen Al Andalusin pääkaupunki. Siellä tiede ja oppineisuus kukoistivat. Oppaana matkalla toimii FT Liisa Väisänen. Matka Cordoban ja lääketieteen historiaan – tervetuloa!

Lue lisää tästä.

 

Murmansk

Aika: 2.-5.7.2020

Matkalla tutustumme luonnonvaroiltaan rikkaaseen Kuolan niemimaahan ja sen kaupunkeihin, kuten Kantalahteen ja Murmanskiin. Matkalla kuulemme myös alueen sotahistoriaa. Paluumatkamme taittuu Petsamon kautta Saariselälle, jossa majoitumme viimeisen yön. Matkanjohtajana toimii majuri evp Timo Karppinen, joka harrastaa sotahistoriaa.

Lue lisää tästä.

 

Pirkanmaan kansallisen senioripiirin matka Islantiin

TÄYNNÄ

Aika: 9.-13.6.2020

Islannin matkalla tutustutaan pääkaupunkiin Reykjavikiin. Saaren vulkaaninen luonto, kuten jäätiköt, kraaterit ja laavakentät ihastuttavat. Retkellä pääsemme ihailemaan luonnon kauneutta, mm. kuumia lähteitä, kansallispuistoa ja vesiputouksia. Halukkailla on mahdollisuus lähteä valasretkelle.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston kuvanveistokurssi Slovakian Trnavassa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 24.6. – 3.7.2020

Tervetuloa kuvanveistokurssille Slovakian kauniisiin maisemiin. Kurssin opettajana toimii kuvanveistäjä Alex Suomi. Kurssi on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin kuvanveistoa aikaisemmin harrastaneille. Mukaan mahtuu 8 kurssilaista.

Lue lisää tästä.

 

Pesaron ooppera- ja taidematka

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 19.-22.8.2020

Tervetuloa Rossini oopperafestivaaleille Italian Pesaroon. Festivaaleja on järjestetty vuodesta 1980 alkaen. Matkalla kuullaan Gioachino Rossinin La Cambiale di Matrimonio sekä Elisabeth, Englannin kuningatar -oopperat. Mahdollisuus osallistua Belcanto-konserttiin Teatro Rossinissa.  Matkaan sisältyy myös retket lähialueille Fanoon ja Urbinoon. Oppaina toimivat FT Liisa Väisänen ja musiikkiasiantuntijana Minna Lindgren.  Oopperalippujen lunastuksen takia varaukset 24.2.20 mennessä.

Lue lisää tästä.

 

 

Ylöjärven senioreiden matka Sloveniaan ja Kroatiaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 27.9.-4.10.2020

Syksyn matkamme suuntautuu Istrian niemimaalle. Majoitumme Sloveniassa Adrianmeren rannalla Portorozissa, josta käsin teemme retkiä mm. Kroatian puolelle ja Italian Triesteen. Vierailemme myös tryffelitilalla, nautimme hyvästä ruuasta ja maistelemme paikallisia viinejä sekä käymme Euroopan suurimmassa tippukiviluolassa Postojnassa. Kaksi viimeistä yötä vietämme maan pääkaupungissa Zagrebissa.

Lue lisää tästä.

 

A-lehtien pyöräilymatka Kreetalle

TÄYNNÄ

Aika: 30.9.-6.10.2020

Syksyn pyöräilymatka suuntautuu Kreetan keskiosiin. Majoittuminen on Rethymnonin rantakaupungissa ja täältä käsin teemme pyöräretkiä saaren keski- ja eteläosiin. Retkillä nähdään mm. Valkoiset vuoret, Kournas-järven alue, Arkadin luostari sekä Kourtalikon kanjoni. Pyöräretkille osuu niin upeita merimaisemia kuin pieniä kyliäkin. Pyöräretkien pituudet ovat 25-40 km. Matkaemäntänä on Tuula Kanninen.

Lue lisää tästä.