Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Seniorilääkärien matka Tukholmaan ja Uppsalaan

TÄYNNÄ

Aika: 23. – 26.5.2022

Tällä matkalla tutustumme ensin Tukholmaan ja uusittuun Kansallismuseoon. Illalla nautimme oopperasta Kuninkaallisessa oopperassa. Turun kokoinen Uppsala on yksi Euroopan ensimmäisiä yliopistokaupunkeja ja sen 1164 valmistunut Tuomiokirkko on yksi maailman vanhimpia pystyssä olevia kristillisiä kirkkoja. Kaupungin yliopisto on tullut monelle suomalaisellekin monessa yhteydessä tutuksi ja täällä ovat opiskelleet monet Ruotsin suurmiehet kuten Ingmar Bergman ja August Strindberg. Uppsalassa vierailemme mm. Carl Linnén puutarhassa ja upeassa tuomiokirkossa. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä

 

Musiikki kohtaa kuvataiteen Italiassa – Puccini festivaali Torre del Lagossa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 24. – 28.8.2022

Musiikki kohtaa kuvataiteen elokuisessa Italiassa, jolloin Torre del Lagossa järjestetään Puccini festivaali. Ulkoilmateatterista avautuu kaunis näkymä Massaciuccoli -järvelle, näkymä, joka inspiroi Puccinia sävellystyössä. Matkaan sisältyy Puccinin oopperoista dramaattinen Tosca ja hieman vähemmän tunnettu koominen ooppera La Rondine. Matkan teemana musiikin ja kuvataiteen lisäksi on lavastustaide. Majoittuminen koko matka ajan on ihastuttavassa Luccan kaupungissa. Oppaina toimivat FT Liisa Väisänen ja musiikkiasiantuntija Minna Lindgren.

Lue lisää tästä.

 

Tammerkosken yrittäjien matka Bratislavaan ja Wieniin

Aika: 15. – 18.9.2022   HUOM. uusi aika

Slovakian parasta antia ovat pääkaupunki Bratislavan hurmaava vanhakaupunki, keskiaikaiset linnat ja idylliset vuoristokylät. Silmä lepää Slovakian vaihtelevissa maisemissa ja saammekin matkan aikana nauttia Tonavan jokilaaksoista sekä Tatran vuoristomaisemista. Bratislavan vanhakaupunki on kooltaan melko pieni ja sen mukulakivikatuja on mukava kierrellä, istuskella ulkoilmakahviloissa ja tutkia, mitä tulee eteen kulman takana. Kaupungissa on myös mielenkiintoisia erikoismuseoita, jotka perehdyttävät mm. musiikin, tekniikan ja kellojen historiaan. Matkalla käymme myös Pienillä Karpaateilla, maistelemme slovakialaisia viinejä ja lähtöpäivänä teemme retken Wieniin. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä.

 

Kuvataiteen kaikki salat – matka Napolinlahdelle

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 18.-25.9.2022

Matka on tarkoitettu kaikille taiteenrakastajille: tekijöille ja katselijoille. Pidempään taiteen parissa viihtyneille sekä ensiaskeleitaan taiteen maailmassa ottaville.

Tällä intensiivisellä taidekurssilla luot oman tulkintasi italialaisesta maisemasta. Saat kuvan tekemiseen aivan uutta ulottuvuutta. Tutustumme nopeaan luonnostelutekniikkaan ja ulkoilmamaalaukseen. Kurssi rakentuu luennoista, intensiivisistä työskentelyhetkistä ja yhteisistä keskustelutuokioista. Opettajana maalauskurssilla toimii arvostettu kuvataiteilija Tero Annanolli (TaM).

Taiteen ystäville, jotka eivät itse maalaa, tarjoutuu matkan aikana tilaisuus tutustua taiteentutkija Liisa Väisäsen (FT) johdolla taiteen katselemisen saloihin. Taide on nimittäin kieli ja sitä voi oppia samoin kuin mitä tahansa kieltä. Tutustumme taiteen kieleen sekä museoissa että luennoilla.

Lue lisää tästä.

 

Andalusian aurinkoon – Malaga ja Granada

Aika: 25.9. – 1.10.2022

Tervetuloa Malagaan, joka tuoksuu ja maistuu Muscat-viinille, tapaksille ja auringolle.  Malaga on Espanjan kuudenneksi suurin kaupunki ja Andalusian toiseksi tärkein talous- ja teollisuuskeskus. Malaga erottuu lomakylien joukosta rikkaan kulttuuritarjontansa ansiosta. Kaupungissa onkin kymmeniä museoita sekä upeita historiallisia nähtävyyksiä. Malagan renessanssityylinen tuomiokirkko on yksi Espanjan komeimmista ja sen härkätaisteluareena yksi kauneimpia areenoita. Myös espanjalaiset perinteet kuten flamenco ja härkätaistelut elävät kaupungissa edelleen. Malaga tunnetaan myös taiteilija Pablo Picasson kotikaupunkina. Hänen lapsuudenkotinsa Plaza de Mercedillä onkin kunnostettu pieneksi museoksi. Matkalla tutustumme myös hurmaavaan Granadaan kokopäiväretkellä. Matkalla on myös mahdollisuus halukkailla retkeillä Gibraltarilla ja Nerjassa.

Lue lisää tästä

 

Seniorilääkärien matka Peloponnesokselle ja Ateenaan

Aika: 7. – 14.10.2022

Lähde kanssamme tutustumaan ainutlaatuiseen antiikin Kreikkaan. Välimeri, hehkuvan sininen taivas, lämmin ilmasto sekä lukemattomat muistomerkit Kreikan suuruuden ajoilta luovat mielikuvan kadonneesta kulttuurista. Vaikuttaviksi muistomerkeiksi ovat jääneet valkoiset marmoripylväät, temppelien rauniot ja amfiteatterit. Peloponnesoksen niemimaalla sijaitsee Olympian kaupunki, jossa pidettiin ensimmäiset olympialaiset. Tutustumme myös legendaariseen Delphiin, joka on tunnettu sekä jylhän kauniista raunioistaan että mystisestä oraakkelistaan. Toinen kohteemme on Athene-jumalattaren tarunhohtoinen Ateena, ja sen kuuluisin nähtävyys Akropolilla kohoava Parthenonin temppeli, suurin Kreikassa koskaan kokonaan marmorista rakennettu doorilaistemppeli. Vierailemme myös Kreikan entisessä maailmannavassa Delfissä. Tervetuloa mukaan matkalle historiallisten tapahtumien syntysijoille!

Lue lisää tästä

 

Musiikki kohtaa kuvataiteen Espanjassa: Oviedo-Bilbao

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 14.-20.11.2022

Espanja on aina ollut kuvataiteen suurmaa, mutta viime vuosina se on vahvistanut mainettaan myös hyvien oopperoiden esitysmaana. Bilbaon kaupunkina tuntevat jo Guggenheim museon ja postmodernistisen arkkitehtuurin keskuksena. Santander ja Oviedo ovat suurelle yleisölle tuntemattomampia. Oviedon oopperaa arvioidaan jatkuvasta Espanjan parhaimpiin, eivätkä sen taideaarteet vaatimattomia ole. Matkaa sisältyy Mozartin ooppera Don Giovanni Oviedon oopperassa ja Donizettin Anna Bolena Bilbaon oopperatalossa. Oppaina FT Liisa Väisänen ja musiikkiasiantuntija Minna Lindgren.

Majoittuminen: 1 yö Santander, 3 yötä Oviedo, 2 yötä Bilbao

Lue lisää tästä.