Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Hyvää oloa keväisessä Egerissä

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 2.-9.4.2019

Unkarin Eger on tunnettu terveysvesistään ja viineistään. Bükk-vuoriston juurella sijaitseva Eger on ihastuttava barokkikaupunki kauniine rakennuksineen, tunnelmallisine kujineen ja aukioineen. Tällä matkalla hemmotellaan itseä lämpimissä vesissä, lääkärin määräämällä hoitokuurilla sekä monipuolisilla retkillä lähiympäristöön. Suomenkielisenä oppaana toimii Eva Hibay.

Lue lisää tästä.

 

Palatsien Pietari

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 10.-13.4.2019

Pietarissa, Pohjolan Venetsiassa, menneisyys ja nykyisyys kulkevat käsi kädessä. Pietarin upeat palatsit, tunnelmalliset kanavat, loisteliaat taideaarteet ja vilkkaat ostoskadut luovat ihanteelliset puitteet kaupunkilomalle. Majoitumme kauniissa boutiquehotellissa aivan kaupungin keskustassa. Tutustumme mm. Verikirkkoon, Menshikovin palatsiin ja kesäpalatseista Katariinan palatsiin. Mahdollisuus vierailla myös Benois-suvun kotimuseossa.

Lue lisää tästä.

 

Gruppo Rinteen Keväinen Bologna

Aika: 10.-17.4.2019

Matkalla Italian Bolognaan kierrämme historiallisia nähtävyyksiä ja tutustumme mm. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluviin Ferraran renessanssikaupunkiin ja Modenan tuomiokirkkoon. Vierailemme myös modernin taiteen museo MAMbossa ja Bolognan taidemuseossa sekä teemme päiväretken Marzabotton argeologiselle alueelle, entiseen etruskien kaupunkiin.

Lue lisää tästä.

 

 

San Sebastian ja Bilbao

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 24. – 29.4.2019

Biskajanlahden loisteliaat rantamaisemat, Ranskan ja Espanjan välissä kulkeva 450 km pituinen Pyreneiden vuorijono, joka liittää toisiinsa mitä erilaisimpia maakuntia ja kieliä, antavat puitteet mielenkiintoiselle matkalle. Espanjan puoleisessa Baskimaassa tutustutaan entisestä teollisuuskaupungista kulttuurimatkailijoiden suosikkikohteeksi nousseeseen Bilbaoon ja kauniiseen rantakaupunkiin San Sebastianiin. Nautimme hyvästä ruuasta ja upeista maisemista.

Lue lisää tästä.

 

Vanhojen Kettujen matka Gruusiaan Tbilisiin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 2.-7.5.2019

Georgian valtio sijaitsee Kaukasiassa Itä-Euroopan ja Aasian rajalla. Hurmaava pääkaupunki Tbilisi on täynnä perinteisiä ruokapaikkoja ja viinikellareita. Katumarkkinoilta löytyy neuvostoajan tavaraa, idyllinen vanha kaupunki pienine sivukujineen tarjoaa mielenkiintoista arkkitehtuuria. Lennämme pääkaupunkiin, josta käsin teemme retkiä tutustuen maan historiaan ja uskontoon sekä nautimme tietenkin hyvästä ruuasta ja viineistä.

Lue lisää tästä.

 

Pirkanmaan senioriyrittäjien matka Taalainmaalle

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 7.-10.5.2019

Ruotsin Taalainmaa tunnetaan luonnonkauniista maisemista, perinteistä, juhlista ja käsitöistä. Lähdemme taiteilijoiden jalanjäljille ja vierailemme kuuluisan taidemaalarin Carl Larssonin kodissa sekä tenori Jussi Björlingin museossa. Nusnäsin kylässä näemme kuuluja puisia taalainmaanhevosia sekä vierailemme taiteilija Anders Zornin kotimuseossa. Matkanjohtajana Aulikki Akaan-Penttilä.

Lue lisää tästä.

 

Sotahistoriallinen matka Normandian maihinnousun rannikolle

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 13.- 18.5.2019

Tämä on sotahistoriasta kiinnostuneiden toivematka, jossa suuntaamme Normandian maihinnousun rannikolle ja saamme hyvän kuvan yhdestä maailmanhistorian ratkaisuhetkistä. Lento Pariisiin ja majoittuminen koko matkan ajan Caenissa, josta tehdään retkiä ympäristöön. Kohteina ovat mm. Mervillen patteri, Pegasus -silta, Sword-rannikko ja Arromanchesin tekosataman alue. Käymme myös Omaha-rannikon tukikohdassa, amerikkalaisten sotilashautausmaalla sekä Mont St. Michelin luostarisaarella. Asiantuntijana yleisesikuntaeversti ja sotahistorioitsija Sampo Ahto.

Lue lisää tästä.

 

Espoon ladun Liikunnallinen viikko Kreetalla

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8.-15.5.2019

Aktiivinen viikko Kreetan jylhän kauniissa maisemissa. Majoitumme Agia Marinan kylässä, josta käsin teemme patikointiretkiä ja pyöräretken saaren muihin osiin, mm. kävelyretki kasvitieteellisessä puutarhassa, pyöräretki appelsiinilaaksossa ja patikointiretki Agia Irinin rotkolla. Kournas-järven kauniissa maisemissa on mahdollista patikkaretken jälkeen polkuveneillä tai pulahtaa uimaan. Tervetuloa mukaan aikuisten aktiivilomalle Kreetalle!

Lue lisää tästä.

 

Pirkanmaan kansallisen senioripiirin matka Sloveniaan ja Kroatiaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 15.-20.5.2019

Keväällä suuntaamme Istrian niemimaalle. Majoitumme Slovenian Portoroziin Adrianmeren rannalle, josta käsin teemme retkiä mm. Kroatian puolelle ja poikkeamme myös tryffelitilalle, retkeilemme Italian Triestessä, nautimme hyvästä ruuasta ja maistelemme paikallisia viinejä sekä käymme Euroopan suurimmassa tippukiviluolassa Postojnassa.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston opintomatka Marcheen

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 25.-31.5.2019

Marchen alue on Italia pienoiskoossa: rantaa, vuoristoa ja paljon kulttuuria. Alue on säilynyt kuin pienenä kolkkana erittäin aitoa Italiaa. Opintomatka Marcheen vie maakunnan historiaan ja keskiaikaan. Marchessa on huomattavan hyvin säilyneitä keskiaikaisia kaupunkikeskustoja ja erityisen suuri määrä hyvin säilynyttä romaanista arkkitehtuuria. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n matka Sakkolaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 6.-9.6.2019

Matkaamme Sakkolaan Karjalan kannakselle. Matkalla poikkeamme Viipurissa ja käymme Alvar Aallon suunnittelemassa Viipurin kirjastossa. Matkaan kuuluu myös käynti Vuoksen varrella Käkisalmessa, joka on yksi Venäjän vanhimpia kaupunkeja. Kotiseuturetkellä poikkeamme Sakkolan kirkolla, Keljassa, Petäjärvellä ja Igorassa. Halukkailla on mahdollisuus vierailla Konevitsan luostarissa. Matkanjohtajana kokenut Karjalan matkaaja Aila Alanen.

Lue lisää tästä.

 

Sakkola, Taipaleenjoki ja Käkisalmi

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 1.-4.7.2019

Sotahistoriallinen matka Sakkolaan. Teemme retken Taipaleenjoelle, jossa käymme Järisevän linnakkeella ja Kaarnajoen patterilla Taipaleessa. Toisena retkipäivänä suuntaamme Sakkolan kirkonkylään ja Keljaan, sieltä jatkamme Käkisalmeen. Majoitumme Kiviniemessä Losevo Park -hotellissa, josta on iltaisin mahdollisuus tehdä kotiseuturetkiä paikallisilla kulkuneuvoilla. Paluumatkalla poikkeamme Äyräpäässä. Asiantuntijana matkalla Hannu Turkkinen ja matkanjohtajana Markku Jousranta.

Lue lisää tästä.

 

Uppsala ja Sigtuna

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5.-8.8.2019

Matkalla tutustumme ensin Tukholman uusittuun kansallismuseoon, josta jatkamme Uppsalaan. Uppsala on yksi Euroopan vanhimpia yliopistokaupunkeja ja sen 1164 valmistunut tuomiokirkko on yksi maailman vanhimpia pystyssä olevia kristillisiä kirkkoja. Kaupungin yliopisto on tullut suomalaisillekin monessa yhteydessä tutuksi ja täällä ovat opiskelleet monet Ruotsin suurmiehet, kuten Ingmar Bergman ja August Strindberg. Uppsalassa vierailemme mm. Carl Linnén puutarhassa ja upeassa tuomiokirkossa.

Lue lisää tästä.

 

Elävää historiaa Krakovassa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 15.-19.9.2019

Unohtumaton ja kaunis Krakova on mieliinpainuva matkakohde. Pyhän Marian kirkon tornista kajahtaa joka tunti trumpetilla soitettu sävelmä, joka päättyy äkillisesti kesken. Kerrotaan, että vartiosotilas pelasti kaupungin mongolien hyökkäykseltä, mutta menehtyi itse kesken soiton. Vanhankaupungin lisäksi Wavelin linnakukkula sekä Kazimierzin juutalaiskaupunginosa ovat kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Matkalla teemme retken Wieliczkan suolakaivokseen sekä halukkaat pääsevät tutustumaan Auschwitzin keskitysleiriin.

Lue lisää tästä.

 

Musiikki kohtaa kuvataiteen Napolissa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 21. – 26.9.2019

Musiikki kohtaa kuvataiteen värikkäässä ja kuohuvassa Napolissa. Kaupungin historiallisessa osassa on nähtävissä kauniita barokki- ja renessanssirakennuksia, sokkeloisia katuja ja äänekästä kaupankäyntiä. Matkalla tutustutaan kaupungin taideaarteisiin, kuullaan Giuseppe Verdin La Traviata -ooppera sekä yksityiskonserttina Ensemble Comtessa da Dian konsertti. Oppaana FT Liisa Väisänen ja musiikkiasiantuntijana Minna Lindgren.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston matka Cornwalliin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 1.-6.10.2019

Matka kelttien asuinsijoille Cornwalliin ja St Ivesin kylään, joka on kautta aikain kiehtonut taiteilijayhteisöjä. Matkalla tutustumme suomalaisille ehkä tunnetuimman taiteilijan eli Helene Schjerfbeckin suurnäyttelyyn, joka on esillä Lontoon Royal Academiessä. Runsaaseen ohjelmaan sisältyy mm. käynnit Stonehengen historiallisella monumentilla sekä Salisburyn katedraalissa. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Venetsian Biennale

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 9.-12.10.2019

Venetsian mahtava menneisyys heijastuu vielä tänäkin päivänä kaupunkiin; San Marcon mosaiikkikoristeinen kirkko, Canal Granden varrella sijaitsevat upeat yksityispalatsit sekä marmorinen Dogen eli herttuoiden palatsi. Kapeat, pittoreskit kujat ja lukuisat sillat luovat kaupungille sen ainutlaatuisen tunnelman. Venetsia on yksi erikoisimmista kaupungeista maailmassa, sillä se on rakennettu yli sadalle laguunisaarelle.

Lue lisää tästä.