Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Kalliolan kansalaisopiston opintomatka Marcheen

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 25.-31.5.2019

Marchen alue on Italia pienoiskoossa: rantaa, vuoristoa ja paljon kulttuuria. Alue on säilynyt kuin pienenä kolkkana erittäin aitoa Italiaa. Opintomatka Marcheen vie maakunnan historiaan ja keskiaikaan. Marchessa on huomattavan hyvin säilyneitä keskiaikaisia kaupunkikeskustoja ja erityisen suuri määrä hyvin säilynyttä romaanista arkkitehtuuria. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

 

Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n matka Sakkolaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 6.-9.6.2019

Matkaamme Sakkolaan Karjalan kannakselle. Matkalla poikkeamme Viipurissa ja käymme Alvar Aallon suunnittelemassa Viipurin kirjastossa. Matkaan kuuluu myös käynti Vuoksen varrella Käkisalmessa, joka on yksi Venäjän vanhimpia kaupunkeja. Kotiseuturetkellä poikkeamme Sakkolan kirkolla, Keljassa, Petäjärvellä ja Igorassa. Halukkailla on mahdollisuus vierailla Konevitsan luostarissa. Matkanjohtajana kokenut Karjalan matkaaja Aila Alanen.

Lue lisää tästä.

 

Kuusamon maanpuolustusnaisten matka Karjalan kannakselle

TÄYNNÄ

Aika: 13.-16.6.2019

Kesän matka suuntautuu entisille luovutetuille alueille Karjalan kannakselle ja Laatokan Karjalaan, jossa tutustumme alueen historiaan ja sotahistoriaan. Käymme mm. Viipurissa, Summassa, Terijoella, Kuuterselässä, Käkisalmessa, Sortavalassa ja Valamon luostarissa. Mukaan pääsee Kajaani – Imatra väliltä. Matkanjohtajana toimii kajaanilainen sotahistorian harrastaja majuri evp Timo Karppinen.

Lue lisää tästä.

 

Sakkola, Taipaleenjoki ja Käkisalmi

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 1.-4.7.2019

Sotahistoriallinen matka Sakkolaan. Teemme retken Taipaleenjoelle, jossa käymme Järisevän linnakkeella ja Kaarnajoen patterilla Taipaleessa. Toisena retkipäivänä suuntaamme Sakkolan kirkonkylään ja Keljaan, sieltä jatkamme Käkisalmeen. Majoitumme Kiviniemessä Losevo Park -hotellissa, josta on iltaisin mahdollisuus tehdä kotiseuturetkiä paikallisilla kulkuneuvoilla. Paluumatkalla poikkeamme Äyräpäässä. Asiantuntijana matkalla Hannu Turkkinen ja matkanjohtajana Markku Jousranta.

Lue lisää tästä.

 

Kajaanin reserviupseerien matka Taipaleenjoelle

Aika: 26.-28.7.2019

Kajaanin reserviupseerikerhon matka suuntautuu Taipaleenjoelle ja Kannakselle. Pääkohteena on Talvisodan Taipaleen suunnan taistelut. Vierailemme Terenttilän taistelutantereella ja käymme Järisevän rannikkolinnakkeella sekä Kaarnaojan patterilla.

Lue lisää tästä.

 

Uppsala ja Sigtuna

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5.-8.8.2019

Matkalla tutustumme ensin Tukholman uusittuun kansallismuseoon, josta jatkamme Uppsalaan. Uppsala on yksi Euroopan vanhimpia yliopistokaupunkeja ja sen 1164 valmistunut tuomiokirkko on yksi maailman vanhimpia pystyssä olevia kristillisiä kirkkoja. Kaupungin yliopisto on tullut suomalaisillekin monessa yhteydessä tutuksi ja täällä ovat opiskelleet monet Ruotsin suurmiehet, kuten Ingmar Bergman ja August Strindberg. Uppsalassa vierailemme mm. Carl Linnén puutarhassa ja upeassa tuomiokirkossa.

Lue lisää tästä.

 

A-lehtien pyöräilyloma Kreetalla

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 11.-17.9.2019

Pyöräilymatkalla tutustumme kreetalaiseen elämänmenoon ja paikallisiin tapoihin saaren huikeissa maisemissa. Appelsiinilehtojen ja hedelmätarhojen tuoksu, vuoristomaisemat ja idylliset kylät luovat mahtavat puitteet pyöräretkille, joita teemme saaren eri osiin. Pyöräilyreittien päivittäinen pituus on noin 20 km ja reittien taso helpohko. Oma huoltoauto seuraa perässä ja sen kyytiin pääsee retken aikana.

Lue lisää tästä.

 

Elävää historiaa Krakovassa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 15.-19.9.2019

Unohtumaton ja kaunis Krakova on mieliinpainuva matkakohde. Pyhän Marian kirkon tornista kajahtaa joka tunti trumpetilla soitettu sävelmä, joka päättyy äkillisesti kesken. Kerrotaan, että vartiosotilas pelasti kaupungin mongolien hyökkäykseltä, mutta menehtyi itse kesken soiton. Vanhankaupungin lisäksi Wavelin linnakukkula sekä Kazimierzin juutalaiskaupunginosa ovat kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Matkalla teemme retken Wieliczkan suolakaivokseen sekä halukkaat pääsevät tutustumaan Auschwitzin keskitysleiriin.

Lue lisää tästä.

 

Musiikki kohtaa kuvataiteen Napolissa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 21. – 26.9.2019

Musiikki kohtaa kuvataiteen värikkäässä ja kuohuvassa Napolissa. Kaupungin historiallisessa osassa on nähtävissä kauniita barokki- ja renessanssirakennuksia, sokkeloisia katuja ja äänekästä kaupankäyntiä. Matkalla tutustutaan kaupungin taideaarteisiin, kuullaan Giuseppe Verdin La Traviata -ooppera sekä yksityiskonserttina Ensemble Comtessa da Dian konsertti. Oppaana FT Liisa Väisänen ja musiikkiasiantuntijana Minna Lindgren.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston matka Cornwalliin

TÄYNNÄ

Aika: 1.-6.10.2019

Matka kelttien asuinsijoille Cornwalliin ja St Ivesin kylään, joka on kautta aikain kiehtonut taiteilijayhteisöjä. Matkalla tutustumme suomalaisille ehkä tunnetuimman taiteilijan eli Helene Schjerfbeckin suurnäyttelyyn, joka on esillä Lontoon Royal Academiessä. Runsaaseen ohjelmaan sisältyy mm. käynnit Stonehengen historiallisella monumentilla sekä Salisburyn katedraalissa. Oppaana toimii FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Venetsian Biennale

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 9.-12.10.2019

Venetsian mahtava menneisyys heijastuu vielä tänäkin päivänä kaupunkiin; San Marcon mosaiikkikoristeinen kirkko, Canal Granden varrella sijaitsevat upeat yksityispalatsit sekä marmorinen Dogen eli herttuoiden palatsi. Kapeat, pittoreskit kujat ja lukuisat sillat luovat kaupungille sen ainutlaatuisen tunnelman. Venetsia on yksi erikoisimmista kaupungeista maailmassa, sillä se on rakennettu yli sadalle laguunisaarelle.

Lue lisää tästä.

 

Kylpylä- ja kulttuurimatka Unkariin

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 9.-17.11.2019

Kylpylä- ja kulttuurimatkalla Unkariin vietetään ensin muutama päivä Budapestissa, jolloin on mahdollista nauttia kaupungin kulttuuritarjonnasta. Budapestista matka jatkuu Sárvárin kylpyläkaupunkiin, jossa kylpylähoitojen lisäksi tutustutaan lähiympäristöön monipuolisilla retkillä. Matkan lopuksi vietetään pari päivää Slovakian Bratislavassa. Oppaana toimii huilutaiteilija Èva Hibay, matkalla saadaan nauttia myös hänen konsertistaan.

Lue lisää tästä.