Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Oopperaa Genovassa ja Torinossa

TÄYNNÄ

Aika: 18.-22.1.2020

Ainutlaatuinen matka kahteen suureen kulttuurikaupunkiin Pohjois-Italiassa, Torinoon ja Genovaan. Erich Wolfgang Korngoldin ooppera Violanta esitetään ensimmäistä kertaa Italiassa, Torinossa. Genovassa kuulemme Giacchino Rossinin Sevillan parturi -oopperan. Matkan aikana tutustumme myös eri taidesuuntauksiin klassisesta taiteesta nykytaiteeseen. Oppaina matkalla FT Liisa Väisänen ja musiikkiasiantuntija Minna Lindgren.

Lue lisää tästä.

 

 

Ooppera- ja taidematka Tukholmaan

TÄYNNÄ

Aika: 20.-23.1.2020

Tukholman matkalla tutustumme Djurgårdenin saarella sijaitsevaan prinssi Eugenin Waldemarsudde -palatsiin, jossa on esillä maalauksia ja veistoksia. Toinen kohteemme on uudistettu Kansallismuseo. Halukkailla on mahdollisuus nähdä Verdin La Traviata -ooppera, joka esitetään Tukholman kuninkaallisessa oopperassa.

Lue lisää tästä.

 

 

Seniorilääkäreiden kylpylämatka Laulasmaalle

TÄYNNÄ

Aika: 28.-31.1.2020

Lähde arkea pakoon Viroon Laulasmaan kylpylään, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta Itämeren rannalla. Kylpylässä osallistumme rentouttaviin hoitoihin ja virkistäydymme kylpylän useissa altaissa ja saunoissa. Halukkailla on myös mahdollisuus osallistua kulttuuriohjelmaan Tallinnassa.

Lue lisää tästä.

 

Oopperamatka Torinoon

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 20.-23.3.2020

Piemonten maakunnan pääkaupunki Torino tarjoaa monenlaista nähtävää, kuten upeat barokkityyliset rakennukset ja mielenkiintoiset museot. Vierailemme egyptiläisessä Egizio-museossa ja kuninkaanpalatsi Palazzo Realessa. Regio-teatterissa näemme Giacomo Puccinin La Bohéme -oopperan. Ooppera-asiantuntijana matkalla on mukana säveltäjä, Sibelius-Akatemian lehtori Tapani Länsiö.

Lue lisää tästä.

 

Andalusian aarteita ja aurinkoa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 21.-27.3.2020

Matkalla Andalusiaan on mahdollista kulkea ajasta ja kulttuurista toiseen. Modernin Malagan upeasta taideannista ja vilkkaasta katuelämästä islamilaiseen keskiaikaiseen Cordobaan tai historiaa ja nykyaikaa sykkivästä Andalusian pääkaupungista Sevillasta Euroopan vanhimpana pidettyyn kaupunkiin Cadiziin. Andalusia on antanut Espanjalle sen kuuluisimpia tunnuksia: viuhkan, härän ja kitaran ja alue on edelleen Espanjan tyypillisimpien piireiden näyteikkuna. Oppaana toimii Erkki Gerovoi.

Lue lisää tästä.

 

Oopperamatka Tallinnaan – Madama Butterfly

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 30.-31.3.2020

Giacomo Puccinin yksi kauneimmista oopperoista Madama Butterfly esitetään Tallinnan Estonia teatterissa. Laivamatkat Viking Linen XPRS-laivoilla ja majoittuminen Nordic Forum hotelliin kaupungin keskustassa.

Lue lisää tästä.

 

Gruppo Rinteen Viehättävä Bretagne

Aika: 14.-21.4.2020

Bretagne hurmaa viehättävillä pikkukylillään, ristikkotaloillaan ja rantamaisemillaan. Maakunnan alkuperäinen nimi on Pikku Britannia ja kelttiperinne elää edelleen alueella. Bretagnessa majoitutaan tunnelmallisten siltojen Quimperissä, josta käsin tehdään retkiä lähialueille, mm. Locronan kylään, joka on Ranskan kauneimpien kylien jäsen,  Concarneaun saarelle rakennettuun vanhaan kaupunkiin sekä Vannesin keskiaikaiseen keskustaan. Matkan lopuksi yövytään yö Pariisissa ja käydään taiteilijoiden suosimassa Auvers-sur-Oisen pikkukaupungissa. Oppaana FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Seniorilääkäreiden matka – Montenegro-Albania-Dubrovnik

TÄYNNÄ

Aika: 20.-27.4.2020

Montenegro on itäisten ja läntisten vaikutteiden kohtauspaikka, joka itsenäistyi vasta vuonna 2006 omaksi maakseen. Montenegrossa kansanperinne elää yhä voimakkaana, etenkin vuoristossa. Kansallispuvuissa esiinnytään mielellään ja kansanlauluja ja -tansseja esitetään. Kiertomatkalla tutustumme myös tuntemattomampaan Albaniaan, ja lopuksi matkaamme Kroatiaan Dubrovnikin kaupunkiin, joka on yksi  Unesco:n maailmanperintökohteista.

Lue lisää tästä.

 

A-lehtien matka – Provencen kätketyt aarteet

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 21.-26.4.2020

Kiertomatkalla Ranskan Provenceen poikkeamme tutummilta poluilta kiehtoviin kyliin ja mahtaviin maisemiin. Näemme matkan varrella pieniä kyliä, Ylä-Provencen jylhää vuoristoseutua ja rannikon viehättäviä pikkukaupunkeja. Matka antaa käsityksen Provencen maisemien monipuolisuudesta, alueen ikivanhoista perinteistä ja maukkaasta ruuasta. Matkanjohtajana ja oppaana toimii Timo Hakola.

Lue lisää tästä.

 

Krakova ja Varsova

TÄYNNÄ

Aika: 21.-26.4.2020

Puolan Krakova on kiehtova matkakohde. Kaupunkia hallitsee valtava keskusaukio Verkahalleineen, joka on nykyisin museo ja basaarikäytössä. Putiikit ja tavaratalot houkuttelevat keskustaan, jossa pääsee hyvin liikkumaan jalkaisin. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat Wawelin kuninkaanlinna, juutalaiskaupunginosa Kazimierz sekä kauniit kahvilat kuten Jama Michalikowa. Matkalla teemme myös retken Wieliczkan suolakaivokseen ja halukkaat pääsevät tutustumaan Auschwitzin ja Birkenaun keskitysleireille. Krakovasta matka jatkuu vielä Varsovaan, josta lennämme takaisin kotiin.

Lue lisää tästä.

 

 

Musikaalimatka Tallinnaan – Oopperan kummitus

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 26.-27.4.2020

Tarton Vanamuine teatteri esittää Andrew Lloyd Webberin menestysmusikaalin Oopperan kummitus Tallinnan Alexela konserttitalossa. Merimatkat taittuvat Viking Linen XPRS-laivalla ja majoitus on Tallinnan keskustassa Nordic Forum hotellissa.

Lue lisää tästä.

 

Malta – ritareita ja esihistoriaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 3.-9.5.2020

Maltan matkalla koemme saaren historiaa ritareiden aikana. Tutustumme Vallettaan, joka on edelleen Euroopan parhaiten säilynyt linnoitettu kaupunki ja Unesco:n suojelukohde. Ritareiden aikaan pääsemme tutustumaan myös Mdinan vanhassa kaupungissa. Maltalla sijaitsevat ainutlaatuiset esihistorialliset megaliittirakennukset ovat vanhempia kuin pyramidit. Myös Paavali on tuonut vaikutteita saarelle mm. kristillisiin kirkkoihin. Näemme luolan, jossa Paavali asui matkallaan Roomaan. Maltalla kohtaavat historia ja nykyisyys, sekä kiehtovat maisemat. Oppaana FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Krakova ja Varsova

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 5.-9.5.2020

Puolan Krakova on kiehtova matkakohde. Kaupunkia hallitsee valtava keskusaukio Verkahalleineen, joka on nykyään museo ja basaarikäytössä. Putiikit ja tavaratalot houkuttelevat keskustaan, jossa pääsee hyvin liikkumaan jalkaisin. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat Wawelin kuninkaanlinna, juutalaiskaupunginosa Kazimierz sekä kauniit kahvilat kuten Jama Michalikowa. Matkalla teemme myös retken Wieliczkan suolakaivokseen ja Schindlerin tehtaaseen. Krakovasta matka jatkuu Varsovaan, josta lennämme takaisin kotiin.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston taidematka Hollantiin

Matka on tällä hetkellä täynnä, odotamme vahvistusta lisäpaikoista

Aika: 18.-23.5.2020

Keväinen matka Hollantiin vie pääkaupunki Amsterdamiin, josta käsin tehdään retkiä lähikaupunkeihin kuten Harlemiin, Goudaan, Utrechtiin ja Haagiin. Matkalla tutustutaan hollantilaiseen taiteeseen mm. Rijksmuseossa ja Van Gogh -museossa. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää tästä.

 

Haapsalu – Hiidenmaa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 2.-4.6.2020

Haapsalun kylpyläkaupunki Virossa on kesäkaudella parhaimmillaan. Kaupungin tärkein vetonaula on Piispanlinna ja tuomiokirkko, joka on yksi Baltian maiden suurimmista kirkoista. Vierailemme myös Haapsalun kauniilla rautatieasemalla. Toinen kohteemme on Viron toiseksi suurin saari Hiidenmaa, jonne teemme kokopäiväretken. Paluumatkalla poikkeamme Kai-taidekeskuksessa Tallinnassa.

Lue lisää tästä.

 

Lääketieteen historian ystävien matka Andalusiaan

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 8.-15.6.2020

Kun Lontoon 30 000 asukasta joutui 900-luvulla vielä harppomaan avonaisten ja haisevien katuojien ylitse sekä hapuilemaan pimeillä kaduilla, saivat Cordoban miljoonakaupungin asukkaat samaan aikaan nauttia viemäröinnistä, sadoista julkisista kylpylöistä, suihkulähteistä ja käymälöistä sekä hyvin varustetuista sairaaloista ja kirjastoista. Vuosien 750 ja 1000 välillä Cordoba oli islamilaisen Al Andalusin pääkaupunki. Siellä tiede ja oppineisuus kukoistivat. Matka Cordoban ja lääketieteen historiaan – tervetuloa!

Lue lisää tästä.

 

Pirkanmaan kansallisen senioripiirin matka Islantiin

Aika: 9.-13.6.2020

Islannin matkalla tutustutaan pääkaupunkiin Reykjavikiin. Saaren vulkaaninen luonto, kuten jäätiköt, kraaterit ja laavakentät ihastuttavat. Retkellä pääsemme ihailemaan luonnon kauneutta, mm. kuumia lähteitä, kansallispuistoa ja vesiputouksia. Halukkailla on mahdollisuus lähteä valasretkelle.

Lue lisää tästä.

 

Kalliolan kansalaisopiston kuvanveistokurssi Slovakian Trnavassa

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 24.6. – 3.7.2020

Tervetuloa kuvanveistokurssille Slovakian kauniisiin maisemiin. Kurssin opettajana toimii kuvanveistäjä Alex Suomi. Kurssi on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin kuvanveistoa aikaisemmin harrastaneille. Mukaan mahtuu 8 kurssilaista.

Lue lisää tästä.