Ryhmämatkat Eurooppaan

Varaukset – Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy puh. 0440 477 070 | info@resviaria.com


Musiikki kohtaa kuvataiteen Firenzessä

TÄYNNÄ

Aika: 10.-15.2.2023

Tällä matkalla keskitymme Firenzeen ja kuulemme Firenzen uudessa oopperatalossa kaksi visuaalisen neron Davide Livermooren ohjaamaa oopperaa; La Traviatan ja Doktor Faustin. Kuvataiteen puolella vierailemme mm. Firenzen taideakatemiassa Galleria dell’Accademiassa ja Palazzo Medicissä. Teemme myös puolipäiväretken Fiesolen kukkuloille. Oppaina matkalla taiteentutkija Liisa Väisänen ja musiikkiasiantuntija Minna Lindgren.

Lue lisää tästä.

 

Seniorilääkärien kulttuurimatka Tarttoon

TÄYNNÄ

Aika: 10.-12.2.2023   
                 

Emajoen Ateenaksi kutsuttu Tartto on nuorekas, rikasta kulttuuriperintöä kantava klassinen yliopistokaupunki. Tartto on kuulunut Hansaliittoon ja kaupungin kauppiaat sekä käsityöläiset kiltoihinsa. Käsityöläiset kuuluivat Antoniuksen kiltaan, joka on taas herätetty henkiin. Pyhän Johanneksen kirkko, joka oli viime sodan jälkeen vuosikymmeniä raunioina, on nyt kunnostettu ja ihanat terrakottaveistokset ovat taas esillä. Tarttossa on mielenkiintoisia museoita kuten Kansallismuseo, joka on Viron suurin museo. Matkalla tutustumme kaupunkiin, vierailemme Seltsin talon Suomi-huoneessa, majoitumme tasokkaaseen kylpylähotelliin ja nautimme oopperasta.

Lue lisää tästä

 

Musiikki kohtaa kuvataiteen Ranskassa: Marseille – Nizza

TÄYNNÄ

Aika: 16. – 23.2.2023

Marseille, Ranskan vanhin kaupunki ja kuvataiteiden pääkaupunki Nizza tarjoavat parasta antiaan kulttuurinnälkäisille. Provencen alue on paikka, jonne taiteilijat tulivat etsimään kirkasta taivasta ja Välimeren valoa. He tulivat alueelle juuri talvikuukausina, jolloin taivas on kirkkaimmillaan. Matkaan sisältyy kaksi oopperaa; Georges Bizetin Carmen Marseillen oopperatalossa ja Gaetano Donizettin Lucia di Lammermoor Nizzassa.  Oppaina matkalla FT, taiteentutkija Liisa Väisänen ja musiikkiasiantuntija Minna Lindgren.

Lue lisää tästä.

 

Camino Primitivo vaellus Santiagoon

2 PAIKKAA VAPAANA

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 29.3. – 5.4.2023

Lukuisista Espanjan pyhiinvaellusreiteistä kaikista varhasin on mitä kaunein reitti nimeltä Primitivo. Reitin ensimmäinen pyhiinvaeltaja oli Asturian kuningas Alfonso II siveä. Hän käveli tätä reittiä pitkin apostoli Jaakobin haudalle vuonna 829. Nimensä mukaisesti reitti antaa kulkijalleen parhaiten tunnelman tuhannen vuoden takaa. Tutustumme Galician maakunnan kauneuteen jalkaisin. Tukibussi antaa mahdollisuuden kulkea omien voimien mukaiset matkat. Oppaana kulttuuriopas ja pyhiinvaellusten erityisasiantuntija Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Seniorilääkärien matka Kreikkaan: Peloponnesos ja Ateena

Aika: 31.3. – 7.4.2023

Lähde kanssamme tutustumaan ainutlaatuiseen Antiikin Kreikkaan. Välimeri, hehkuvan sininen taivas, lämmin ilmasto sekä lukemattomat muistomerkit Kreikan suuruuden ajoilta luovat mielikuvan kadonneesta kulttuurista. Vaikuttaviksi muistomerkeiksi ovat jääneet valkoiset marmoripylväät, temppelien rauniot ja amfiteatterit. Peloponnesoksen niemimaalla sijaitsee Olympian kaupunki, jossa pidettiin ensimmäiset olympialaiset. Tutustumme myös legendaariseen Delphiin, joka on tunnettu sekä jylhän kauniista raunioistaan että mystisestä oraakkelistaan. Toinen kohteemme on Athene-jumalattaren tarunhohtoinen Ateena, ja sen kuuluisin nähtävyys Akropolilla Parthenonin temppeli, suurin Kreikassa koskaan rakennettu doorilaistemppeli. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää tästä

 

A-lehtien lukijamatka: Ranskan Rivieran eleganssia

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika:  13.-16.4.2023

Ranskan Riviera hemmottelee matkailijaa ajattomalla eleganssilla ja Provencen keittiön herkullisilla antimilla. Kevään matkalla tutustumme Timo Hakolan opastamana Nizzan lisäksi mm. Vencen viehättävään kaupunkiin, Château de Crémat -linnaan Coco Chanelin jäljissä sekä Picasson museoon. Pyörähdämme myös Italaian puolella Dolceacquan kylässä ja Hanburyn puutarhassa.

Lue lisää tästä.

 

Gruppo Rinne: Normandian rannikko

Avoin ryhmämatka

Aika: 17.- 22.4.2023

Normandia tunnetaan ennen kaikkea maihinnousurannikkonsa historiasta. Normandia tunnetaan myös ainutlaatuisesta valosta ja kauneudesta, joka houkutteli taiteilijoita, erityisesti impressionitimaalareita alueelle.

Vihreä nurmi, maatiloja, omenapuita ja kaiken kruunaava pitkä rannikkko vaikuttavine kalliojyrkänteineen. Normandia yksinkertaisesti hurmaa kävijän kauneudellaan ja aitoudellaan. Oppaana FT, taiteentutkija Liisa Väisänen.
Matka on avoin kaikille taiteesta ja historiasta kiinnostuneille.

Lue lisää tästä.

 

Hammaslääkäriliiton seniorijäsenten matka Baskimaalle: San Sebastian ja Bilbao

TÄYNNÄ

Aika: 19.-24.4.2023                   

Biskajanlahden loisteliaat rantamaisemat ja Ranskan ja Espanjan välissä kulkeva 450 kilometrin pituinen Pyreneiden vuorijono, joka liittää toisiinsa mitä erilaisimpia maakuntia ja kieliä, antavat puitteet mielenkiintoiselle matkalle. Espanjan puoleisessa Baskimaassa tutustutaan entisestä teollisuuskaupungista kulttuurimatkailjoiden suosikkikohteeksi nousseeseen Bilbaoon ja kauniiseen rantakaupunkiin San Sebastianiin. Teemme retken myös Ranskan Baskimaalle Biarrizziin. Nautimme hyvästä ruuasta ja upeista maisemista. Tervetuloa mukaan hurmaavaan Baskimaahan.

 

Kuvataiteen kaikki salat – Ronda ja Sevilla

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 15.- 22.5.23 / 15.- 24.5.2023

Vuonna 2023 Albert Edelfeltin ateljeemuseossa Haikossa vietetään 140-vuotijajuhlaa. Kuvataiteilija Tero Annanolli on yksi juhlavuoden taiteilijoista. Tiesitkö, että Edelfelt etsi inspiratiota myös Espanjasta. Sevillassa syntyi myös hänen flamencoaiheinen maalauksensa. Teron ohjauksessa pääset maalaamaan samoissa maisemissa kuin Albert Edelfelt työskenteli. Liisa Väisäsen johdolla kulttuurimatkailijat oppivat taiteesta ja sen katsomisesta. Vahva elämys syntyy yhteisistä retkistä, luennoista, taiteen tekemisestä ja näkemisestä.

Lue lisää tästä.

 

Seniorilääkärien matka Italiaan Padovaan ja Veneton alueelle

Aika: 22.-27.5.2023

Padova on yksi Veneton alueen kaupungeista, joka sijaitsee 40 km Venetsiasta länteen. Padovan kaupungin keskustasta löytyy useita historiallisesti merkittäviä rakennuksia ja aukioita. Ehkä kuuluisimpana nähtävyytenä voidaan pitää Cappella Scrovegnin kappelia, jossa on Giotton kuuluisat freskomaalaukset. Matkalla vierailemme myös oopperasta kuulussa Veronassa, mosaiikkikaupunki Ravennassa sekä iki-ihanassa Venetsiassa. Nautimme hyvästä ruuasta ja italialaisista viineistä.

Lue lisää tästä.

 

Taidetta ja musiikkia: Bordeaux – Pariisi

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 7. – 13.6.2023

Bordeaux – Pariisi matkalla tutustumme Bordeauxin taidemuseoihin ja saamme nauttia illasta Bordeaux’n oopperassa Francis Poulenc’n oopperan Dialogues des Carmélitas parissa. Siirrymme junalla Pariisiin, jossa kaupunkiin tutustumisen lisäksi vierailemme mm. Rodinin museossa. Teemme myös retken Versailles’n oopperaan, jossa esitetään Andre Grétryn oopperabaletti La Caravane du Caire. Oppaana taiteentutkija FT Liisa Väisänen.

Lue lisää tästä.

 

Kuningas Charlesin puutarha ja kauneinta Cotswoldia

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 4.-7.7.2023

Englannin puutarhamatka vie keskelle kauneinta Cotswoldin aluetta; ihastuttavia puutarhoja, somia pikkukyliä ja upeita maisemia. Matkan kohokohta on vierailu kuningas Charlesin kotipuutarhassa Highgroven tilalla. Tilaa hoidetaan luonnonmukaisesti ja kestävästi. Highgroven puutarhat on suunniteltu, kuten kuningas sanoo “ne ilahduttavat silmää ja ovat sopusoinnussa luonnon kanssa. Tervetuloa mukaan A-lehtien lukijamatkalle!

Lue lisää tästä.

 

Kauneuden saari Korsika

Avoin ryhmämatka kaikille

Aika: 2.-9.9.2023

Kalliolan kansalaisopiston matka vie kauneuden saari Korsikalle. Kiertomatkalla tutustumme Korsikan monivaiheiseen historiaan ja nykypäivään sekä muistelemme Napoleon Bonapartea. Oppaana matkalla toimii FT Liisa Väisänen.

Matka on avoin kaikille kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille, eikä edellytä opiskelua Kalliolan kansalaisopistossa.

Lue lisää tästä.

 

Helsingin kansallinen senioripiiri: Baijerin ja Bodenseen hurmaavat pikkukaupungit

Aika: 8. – 13.10.2023

Tervetuloa mukaamme Saksan alppimaisemiin, kauniille järvialueille ja hienojen historiallisten nähtävyyksien pariin. Baijerin alueella on lukuisten prinssien ja ruhtinaiden huikaiseviin alppimaisemiin rakennuttamia linnoja. Innokas linnojen rakentaja oli mystinen ja legendaarinen kuningas Ludwig II (1845-1886). Vierailemme Linderhofin linnassa sekä viehättävässä Ettalin luostarissa. Risteilemme myös Bodenseen kauniissa maisemissa ja sen hurmaavissa rantakaupungeissa sekä poikkeamme myös Sveitsin puolella ihailemassa Stein am Rheinin kauniita taloja.

Lue lisää tästä