Yritystarina

Online-lähtöselvitys vaatii tarkkuutta, check and double check, Miami.

Armenian Jerevanissa, Cascade taidekompleksin ylätasanteella.

Resviaria – se olemme me: Kahden naisen matkatoimisto

Minna Jousranta
Perustin Resviarian vuonna 2004 Tampereella. Meiltä kysytään usein, mistä firman nimi tulee. Resviaria tarkoittaa matkustamista, ja nimi löytyi yksinkertaisesti selaamalla latinan sanakirjaa.Parhaiten meidät tunnetaan Moselin viinialueelle Saksaan tekemistämme matkoista. Vaikka olemme tehneet Moselin laaksoon jo useita kymmeniä matkoja, niiden suosio ei näytä hiipuvan.

Tervetuloseremonia Dajak-heimon luona Borneon Mancongissa.

Olemme pärjänneet kovassa matkailualan kilpailuissa kokemuksen ja koulutuksen tuomalla ammattitaidolla, kansainvälisillä kontakteilla ja pienen matkatoimiston ketteryydellä. Olemme valmiit kääntämään alan muutokset mahdollisuuksiksi. Kun esimerkiksi muut Suomessa vielä ihmettelivät halpalentoyhtiöiden tuloa maamme markkinoille, me otimme ne ensimmäisenä osaksi palvelujamme.

Jaana tuli töihin ja osakkaaksi Resviariaan keväällä 2017. Vuosien ystävyyden ja kymmenien yhteisten matkojen jälkeen ajatus yhtiökumppanuudesta syntyi, missäpä muualla kuin matkalla. Tallinnan lautalla.

“Nuppineula kartalla molemmilla jo 60 maassa “

Olemme molemmat Jaanan kanssa maabongareita, ja molemmilla meillä on nyt nuppi kartalla 60 maassa. Jos pitäisi mainita vain yksi lempikohde, niin se on ehdottomasti New York – kaupunki jonka ainutlaatuinen tunnelma hakee vertaistaan.

Ajattelen, että Resviarian ryhmämatkat ovat ihmisille, jotka haluavat kokea vähän toisenlaisen matkan. Emme tyydy kohteisiin, jotka kuka tahansa turisti löytää itsekin, vaan etsimme nähtävää ja koettavaa paikallisten asiantuntijoiden avulla ja jokaisen ryhmän kiinnostuksen mukaan.

Silloin tiedän suunnitelleeni hyvän matkan, kun tulee tunne, että tälle matkalle haluaisin lähteä itsekin mukaan.

Jaana Sinisalo
Sain yhtiökumppanin ja puolet firmaa, kun vastasin kyllä Minnalle keväällä 2017. Uskaltauduin jättämään palkkatyöni ja hyppäämään yrittäjäksi, kun tiesin että Resviaria on vakavarainen ja uudistuva matkatoimisto. Valttimme on asiakkaiden henkilökohtainen palveleminen. Minä teen töitä Helsingissä ja Minna Tampereella, näin olemme lähellä mahdollisimman monta asiakasta. Lähdemme myös tarvittaessa reissuun matkanjohtajaksi.

Moselin jokivarsi soveltuu mainiosti pyöräilyyn, joko tavallisella tai sähköpyörällä.

Matkustaminen on minulle sekä työ että harrastus. Yksi mieleenpainuvimmista matkoista on ollut yhdessä Minnan kanssa tekemämme matka Borneon sademetsiin. Maa johon en koskaan kyllästy on ensirakkauteni Italia, toisaalta rouhea Portugali on alkanut vetää minua puoleensa. On itsestään selvää, että katson jokaista lomakohdettani sillä silmällä, millaiselle ryhmälle se sopisi.

Vaikka olen seurannut ystävänä Minnan työtä jo vuosia, vasta nyt yhtiökumppanina olen tajunnut millaista rohkeutta ja viisautta Minna on vuosien varrella käyttänyt luotsatessaan Resviariaa aina vain uusille vesille ja mantereille.

“Ryhmämatkat ne vasta yksilöllisiä ovatkin”

Haluaisin työllämme oikoa luutuneita käsityksiä ryhmämatkoista. Sillä jos mitkä, niin ryhmämatkat vasta yksilöllisiä ovatkin. Räätälöimme matkat lähtijöiden intohimon, harrastuksen tai vaikkapa ammatin pohjalta.

Emme ehkä ole Suomen halvin matkatoimisto, mutta takaamme parhaan mahdollisen hinta-laatusuhteen. Meille paras palaute on se, kun asiakkaat haluavat, että suunnittelemme myös heidän seuraavan matkansa.

Resviaria – Mukanasi matkalla maailmalle!
Minna ja Jaana

Minna Jousranta

 • paikkakunta: Tampere
 • alan koulutus: Keski-Pohjanmaan opisto ja Kajaanin
  kauppaoppilaitos matkailulinjat 80-luvun alussa
 • kokemus alalla: matkanjohtaja, myynti-, ryhmä-, liikematkavirkailija, tuotantopäällikkö,
  matkatoimistovastaava, toimitusjohtaja
 • Vapaa-ajalla mökkeilee ja rakastaa piirrettyjä lastenohjelmia

Jaana Sinisalo

 • paikkakunta: Helsinki
 • alan koulutus: Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli v. 1988 – 1990
 • kokemus alalla: myyntivirkailija, ryhmävirkailija, matkojen tuotanto- ja markkinointi, myyntipäällikkö, myyntijohtaja
 • Vapaa-ajalla Jaana ahmii pohjoismaisia dekkareita ja kirjoittaa pidemmillä matkoilla matkapäiväkirjaa.